Nieuws Antwerpen VMB werd internationale partner van PKF

VMB werd internationale partner van PKF

VMB werd internationale partner van PKF

auditVMB is een financiële dienstverlener met 5 kantoren in België en meer dan 80 medewerkers. Sinds kort neemt VMB een nieuwe stap vooruit en zet de groei kracht bij door de exclusieve vertegenwoordiger van het PKF-netwerk in België te worden. Door de samenwerking met PKF krijgen klanten van VMB voortaan toegang tot de internationale expertise van PKF.

“Finance for business is de kern waar VMB als bedrijf naar streeft” legt Alain Bolssens, Transactions partner bij VMB uit. “Wij zijn financiële dienstverleners die ondernemers, financial managers of aandeelhouders helpen om hun business objectieven te verwezenlijken. Hierbij bieden we expertise aan op het vlak van audit, tax, transactions, outsourcing en accounting. Door deze deelname in het PKF netwerk zijn we – dankzij hun sterke integratie – in staat deze expertise een sterkere internationale dimensie te geven.”

Met de steun van PKF kan VMB projecten die betrekking hebben op meerdere landen op een gestroomlijnde en snelle manier realiseren. “VMB-klanten die een activiteit in het buitenland ontplooien, krijgen doorgaans te maken met uitdagingen die om lokale expertise vragen”, zegt Wouter Brackx, Tax partner bij VMB. “VMB richt zich op ambitieuze en dynamische bedrijven en net die bedrijven ontwikkelen vaak buitenlandse activiteiten. Daarom is het voor ons belangrijk dat we wereldwijd op een vlotte en flexibele manier een beroep kunnen doen op lokale experten. De PKF brand en de sterke wereldwijde kwaliteitscontrole van PKF laten ons toe om klanten internationaal te begeleiden met dienstverlening van zeer hoog niveau.”

VMB preciseert dat ze niet uitsluitend op grote klanten focust. “Een multinational is niet noodzakelijk groot”, zegt Alain Bolssens. “Vele klanten van VMB zijn nog bescheiden qua omvang, maar zijn omwille van hun niche of specialisatie toch genoodzaakt om internationaal te denken”. Elke dynamische organisatie zal een goede match vinden met VMB, of het nu om een nationale of een internationale activiteit gaat. In PKF stappen is voor VMB vooral een manier om de klanten met internationale activiteiten beter te kunnen ondersteunen, maar past ook bij de eigen ambitie om te blijven groeien. “Deze nieuwe stap is een erkenning voor het hele team. De toetreding tot dit netwerk is immers voorafgegaan door een strenge kwaliteitscontrole”, zegt Alain Bolssens.

PKF is een netwerk van juridisch onafhankelijke kantoren die wereldwijd dezelfde kwaliteitsnormen hanteren onder de gezamenlijke PKF brand. Bijgevolg zal PKF op korte termijn een plaats krijgen in het merk en het logo van VMB. De samenwerking met PKF zal echter geen impact hebben op de structuur van VMB. Alle PKF kantoren worden onafhankelijk bestuurd door de vennoten van het betrokken kantoor. Het gaat hier bijgevolg duidelijk niet over een overname. Zowel het bestuur als de aandeelhoudersstructuur blijft ongewijzigd. VMB blijft zich opstellen als een onafhankelijke financiële dienstverlener.

VMB werd in 2000 opgericht door drie voormalige audit managers van Arthur Andersen: Tom Van Cleef, Luc Martens en Alain Bolssens. Het is actief in de financiële dienstverlening met zes hoofdactiviteiten: Audit, Tax, Transaction Services, CFO Services, Financial Outsourcing en Accounting.

De afgelopen jaren bouwde VMB een ruim cliënteel op van ambitieuze en dynamische KMO’s tot multinationale ondernemingen. Het kantoor telt vandaag meer dan 80 medewerkers en 9 vennoten, verspreid over vestigingen in Antwerpen, Brussel, Hasselt, Overpelt en Mol. De meeste vennoten hebben 6 tot 13 jaar relevante ervaring in een Big 4 omgeving. Recent breidde VMB de accounting afdeling verder uit door de overname van de kantoren B&A accountants te Overpelt en Boekhoudkantoor Willems Marc te Mol.

Het PKF International netwerk omvat diverse kantoren verspreid over 385 locaties in 125 landen, die assurance, accounting en business advisory diensten verstrekken. Samen vertegenwoordigden de leden een omzet van 2,52 miljard dollar (juni 2013) en tellen ze ongeveer 22.500 medewerkers. Het netwerk is lid van ‘Forum of Firms’, een wereldwijde organisatie waarvan de leden zich er toe verbinden om op een consistente wijze hoge standaarden op het vlak van financiële rapportering en audit praktijken na te leven. De firma aanvaardt geen verantwoordelijkheid of aansprakelijkheid voor de handelingen of nalatigheden vanwege andere kantoren die lid zijn van of verbonden zijn met PKFI.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.