Nieuws Antwerpen Voetgangersbrug van Spoor Oost naar Sportpaleis is klaar

Voetgangersbrug van Spoor Oost naar Sportpaleis is klaar

Voetgangersbrug van Spoor Oost naar Sportpaleis is klaar

ANTWERPEN – Het zal nog wel even duren voor ze intensief wordt gebruikt, nu het Antwerpse Sportpaleis de deuren gesloten houdt, maar de nieuwe passerelle aan Schijnpoort tussen de site Spoor Oost en het Sportpaleis is geopend. De brug moet bezoekers van het Sportpaleis en de Lotto Arena veilig van en naar de parking op Spoor Oost leiden, zonder dat ze nog het drukke kruispunt van Schijnpoort over moeten.

De bouw van de passerelle begon in oktober 2018. De brug is zes meter breed en 180 meter lang. Ze laat toe om veilig over te steken tussen Spoor Oost en het Lobroekdok en dus Sportpaleis en Lotto Arena. Ze is bedoeld voor voetgangers, maar kan ook gebruikt worden door fietsers.

“In een eerste fase is dit een voetgangersbrug”, zegt Antwerps schepen voor Mobiliteit Koen Kennis. “In een tweede fase zal ze ook echt voor fietsers geschikt zijn. We hebben nu al rekening gehouden met de evolutie van deze omgeving in het kader van de Oosterweelverbinding. Het is de bedoeling dat er straks ook een fietsbrug komt naar het Ringfietspad en daar zal deze brug dan op aansluiten.”

Toekomstbeeld na Oosterweelwerken.

De stad wilde de Oosterweelwerken echter niet afwachten en liet dus nu al een deel van het project realiseren. “Spoor Oost zal meer en meer worden gebruikt als evenementenparking voor het Sportpaleis en de Lotto Arena”, zegt Kennis. “Wie hier parkeert, kan op een veilige manier naar zijn bestemming stappen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.