Nieuws Antwerpen Vogel Belgium gaat strijd aan met betonrot

Vogel Belgium gaat strijd aan met betonrot

Vogel Belgium gaat strijd aan met betonrot

ANTWERPEN – Veel betonnen constructies in België zijn aangetast door betonrot en zouden afgebroken moeten worden. Maar Vogel Belgium heeft een oplossing in huis. Met kathodische bescherming geeft het Antwerpse bedrijf deze bouwwerken een tweede leven.

In mensentaal betekent kathodische bescherming dat de metalen wapening in het beton permanent onder stroom wordt gezet, zodat deze niet kan roesten. Het gaat om een in Nederland beproefd concept bij Vogel KB, dat ook in ons land meer en meer bijval krijgt. Zo werd in een recent verleden nog de Boerentoren in Antwerpen onder stroom gezet door de Nederlandse speler.

Om aan de toenemende vraag nog sneller te kunnen voldoen, hebben het Nederlandse Vogel KB en het Antwerpse Mourik nu Vogel Belgium opgericht, gespecialiseerd in kathodische bescherming. Er wordt ook volop gerekruteerd. Zo gaat men op zoek naar betonherstellers die grondig worden opgeleid en de nieuwste betonherstellingstechnieken krijgen aangeleerd.

Diverse troeven

Directeur Koen Driessens: “Veel betonnen constructies uit de jaren ’60 en ’70 lopen risico op betonrot en hebben dus in principe hun beste tijd gehad. Vandaar dat men in de media soms leest over bruggen, tunnels en andere betonnen constructies die afbrokkelen. Het grote voordeel van kathodische bescherming is dat de infrastructuur niet moet worden afgebroken. Bovendien kan het bouwwerk in vele gevallen tijdens de werken gewoon in gebruik blijven. Zo kunnen bijvoorbeeld fabrieken in werking blijven maar ook tunnels en andere betonnen constructies hoeven niet te worden gesloten.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.