Nieuws Antwerpen Voka bekroont Oxford Bikes op Eindejaarsfeest

Voka bekroont Oxford Bikes op Eindejaarsfeest

Voka bekroont Oxford Bikes op Eindejaarsfeest

SINT-NIKLAAS – ’t Bau-huis in Sint-Niklaas liep vanavond vol met zo’n 500 ondernemers. Samen hieven ze het glas op het jaarlijkse eindejaarsfeest van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Traditiegetrouw werd ook een Lifetime Achievement Award uitgereikt. Eddy Van Den Berghe van fietsenfabrikant Oxford Bikes uit Sint-Niklaas mocht die in ontvangst nemen.

De Lifetime Achievement Award gaat jaarlijks naar iemand die een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de Antwerpse regio of het Waasland door uit te blinken op economisch, maatschappelijk, cultureel of politiek vlak. Dit jaar viel die eer te beurt aan Eddy Van Den Berghe, gedelegeerd bestuurder van Oxford Bikes.

Tussen de medewerkers

Oxford Bikes produceert ieder jaar ongeveer 35.000 fietsen en is zo marktleider in België. Het Sint-Niklase bedrijf, dat ook in Nederland goed scoort, werd in 1925 opgericht door Eddy’s vader, nadat diens vader voor WOI al een fietsenwinkel had opgestart. De naam is geïnspireerd op de Engelse fiets.

“Eén van de eerste modellen werd zodanig goed verkocht, dat Oxford Bikes de merknaam werd”, vertelt de 78-jarige Eddy Van Den Berghe. Sinds 1964 werkt hij voltijds in het bedrijf, samen met zijn broer en schoonbroer. Sinds 1985 leidt hij de zaak alleen. “Deze prijs is een prachtige erkenning die me oprecht blij en fier maakt. Hij krijgt een mooie plaats in het bedrijf. Want daar, tussen mijn medewerkers, hoort die thuis.”

Eerste Belgische speed pedelec

Met 65 medewerkers ontwerpt en assembleert Oxford Bikes zijn volledige aanbod in eigen huis. Dat gaat van de klassieke city- en trekkingfietsen tot elektrische. “Onze verkoop aan particulieren verloopt via de vakhandel. Daarnaast leveren we fietsen aan deelbedrijven zoals BlueBike, Mobit en Fietsambassade Gent.”

In modeljaar 2018 zette Oxford Bikes overigens de eerste speed pedelec op de markt die volledig in België ontworpen, geassembleerd en gecertificeerd werd volgens de strenge Europese technische voorschriften.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.