Nieuws Antwerpen Voka organiseert crowdfundingcongres

Voka organiseert crowdfundingcongres

Voka organiseert crowdfundingcongres

Voka Antwerpen -WaaslandCrowdfunding zit geweldig in de lift. Op 21 september organiseert Voka – Vlaams netwerk van ondernemingen – in samenwerking met het Nederlandse crowdfundingagentschap Douw & Koren, het eerste Crowdfundingcongres in België.

In de eerste helft van 2016 haalden ondernemingen en diverse projecten 13,3 miljoen euro op via crowdfunding. Dat is voor de eerste zes maanden van dit jaar al meer dan er in heel het jaar 2015 werd opgehaald. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland is er dan ook van overtuigd dat crowdfunding alsmaar belangrijk zal worden als financieringsinstrument voor ondernemingen. En dat niet enkel bij starters maar ook bij gevestigde bedrijven, investeerders of financiële professionals zoals accountants en financieel adviseurs.

Crowd funding is tamelijk recent als instrument om fondsen te verzamelen. De term was een jaar of tien geleden nauwelijks bekend bij ons. Zoals wel meer innovatieve ideeën komt ook dit overgewaaid uit de Verenigde Staten. Het is een manier om een idee, zaak of product te financieren buiten de klassieke financieringsbronnen zoals de banken om. Met een licht ironische ondertoon wordt crowd funding wel eens omschreven als ‘geld vragen aan anderen’.

Tijdens het congres op 21/09 verwerven ondernemers alle tools, contacten en kennis om hun crowdfundingambities waar te maken. Er worden workshops georganiseerd waar ondernemers leren hoe ze een campagne moeten opstarten. Maar ook aan de financiële professionals is gedacht: zij kunnen bijleren hoe ze hun klanten nog beter kunnen adviseren over hun financieringsbehoefte. Verder getuigen zes ondernemers over hun crowdfundingtraject en komt u tijdens een debat met stakeholders uit het financieringslandschap meer te weten over de uitdagingen voor crowdfunding in België.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.