Nieuws Antwerpen Voka roept op tot verantwoordelijkheid om onze economie te beschermen

Voka roept op tot verantwoordelijkheid om onze economie te beschermen

Voka roept op tot verantwoordelijkheid om onze economie te beschermen

“Een nieuwe lockdown of zelfs maar een gedeeltelijke sluiting kunnen we ons niet permitteren”, reageert Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, op de nieuwe coronamaatregelen die provincie Antwerpen heeft afgekondigd. De organisatie roept dan ook op om verantwoordelijkheid te nemen en de nieuwe maatregelen strikt te volgen.

Omdat het aantal coronabesmettingen in provincie Antwerpen de voorbije dagen drastisch toenam, werden op 27 juli aanvullende maatregelen afgekondigd. Door onder meer telewerk opnieuw te verplichten, een avondklok in te stellen voor niet-essentiële verplaatsingen en sociale activiteiten terug te schroeven, wil de provincie het virus indijken. “We staan in Antwerpen voor vier cruciale en moeilijke weken. Maar ik begrijp dat dit de enige manier is om een nieuwe lockdown te vermijden”, vertelt Luwel.

“Ik begrijp dat dat voor veel mensen een zware sociale impact heeft. Ik besef ook dat dit voor de eventsector, die al zo zwaar is getroffen, opnieuw heel hard aankomt. Maar dat is de zure appel waar we doorheen moeten, als we onze economie open willen houden. Onze bedrijven zijn nog niet hersteld van de klap die ze de voorbije maanden hebben moeten incasseren.”

Na een toestroom van vragen benadrukt Voka Antwerpen-Waasland graag dat de ‘avondklok’ voor niet-essentiële verplaatsingen niet geldt voor noodzakelijk woon-werkverkeer, voor mensen die in nachtshiften werken of voor de belevering van klanten of andere professionele verplaatsingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.