Nieuws Antwerpen Voka viert 25 jaar Plato

Voka viert 25 jaar Plato

Voka viert 25 jaar Plato

platoHet netwerk Plato viert 25 jaar. Het netwerk waarin grote ondernemingen KMO’s ondersteunen bij de professionalisering van hun bedrijf is in al die jaren uitgegroeid tot een indrukwekkend initiatief. “Plato is een uniek platform en een lerend netwerk van ondernemers voor ondernemers. Een vaste groep waar ondernemers elkaar vooruit stuwen en het beste in elkaar naar boven brengen. Dit onder leiding van peters. Waar ondernemers elkaar ondersteunen en strategische keuzes helpen maken, door kennis te delen en ervaringen uit te wisselen,” aldus Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder van Voka.

“25 jaar geleden haalde de toenmalige Kamer-directeur Karel Uyttersprot te Dendermonde, de idee bij Janssens Pharmaceutica. Na zovele jaren is diezelfde basisidee nog steeds de kracht van Plato. “Elkaar ondersteunen, praktijkgerichte kennis, tips en advies mee geven en omzetten in de eigen bedrijfscontext.”

“Op dit ogenblik telt Plato reeds meer dan 12.000 KMO-deelnemers en meer dan 2.000 peters. In totaal lopen er dit jaar 85 groepen van 15 deelnemers en meer  (samen meer dan 1.300 KMO-deelnemers) olv 224 peters. Deze groepen hebben samen meer dan 850 sessies in de loop van 2015. Concreet betekent dit dat er iedere dag een 100-tal KMO-deelnemers, peters en experts samen komen in de schoot van het Voka-netwerk,” aldus Jens De Vos, projectmanager Plato van Voka.

Op donderdag 22 oktober 2015 wordt deze verjaardag gevierd te Brussel. Het Plato-netwerk is dan te gast bij het peterbedrijf Electrabel-GDF Suez. Mede dankzij de partners Bank J. van Breda, Agentschap Ondernemen, Total en Reynaers Aluminium kan Voka een zeer inspirerend verhaal brengen. Alles staat in het teken van concrete tips en praktijkervaring die gedeeld worden met het netwerk. Zowel Electrabel-GDF Suez, CID Lines, Omega Pharma, Plopsa als Jaguar en De Wasbar brengen hun visie op samenwerken en hoe hen dit vooruit helpt in hun bedrijfsvoering.

Dat Plato loont bewijzen heel wat studies die reeds uitgevoerd zijn door verschillende instanties waaronder universiteiten, business schools en accountancy kantoren. Telkens komt naar voor dat Plato-deelnemers performanter presteren, betere financiële resultaten voor kunnen leggen en beter scoren in groei in aantal personeelsleden en toegevoegde waarde.

Inschrijven voor het evenement kan op www.voka.be/25jaarplato

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.