Nieuws Antwerpen Volvo Postiaux neemt in Brecht nieuwe garage in gebruik

Volvo Postiaux neemt in Brecht nieuwe garage in gebruik

Volvo Postiaux neemt in Brecht nieuwe garage in gebruik

BRECHT – Het nieuwe gebouw van Volvo Postiaux in Brecht is klaar voor ingebruikname. In het voorjaar werd gestart met de grondwerken, nu al is de fonkelnieuwe garage in Brecht klaar. Op vrijdag 22 november zullen ’s ochtends zo’n 75 ondernemers aanwezig zijn, waaronder Vlaams minister-president Jan Jambon. ’s Avonds wordt de garage feestelijk ingehuldigd met leveranciers en zakenrelaties. Zo verlaat Volvo Postiaux na 50 jaar Schoten.

Door de aanhoudende groei en ondanks heel wat uitbreidings- en verbouwingswerken, barst de vestiging van Volvo Postiaux in Schoten uit haar voegen. In Brecht langs de Eikenlei zijn dan dit voorjaar de werkzaamheden aan een fonkelnieuwe garage met werkplaats en carrosserie gestart.

“Alles naar de huidige Volvo-normen. Het zou een pareltje worden en dat is het helemaal geworden”, vertelt zaakvoerder Wim Postiaux, zoon van oprichter Ward Postiaux, die samen met zijn broers Jan, Eric en Luc de tweede generatie vertegenwoordigt. Wims dochter Sarina stapte vorig jaar met echtgenoot Kurt in het bedrijf. Ook Marianne Van den Broecke, dochter van Ann Postiaux, is actief binnen het bedrijf.

Het ontwerp is van architectenbureau Braeckmans, voor de uitvoering rekende het team op Mathieu Gijbels, het Limburgs bouwbedrijf dat in België marktleider is in het bouwen van garages. “Zij zorgden 12 jaar geleden al voor de serieuze verbouwing aan onze vestiging in Schoten. We hebben steeds goede contacten onderhouden en we bouwden daarom heel graag opnieuw met Mathieu Gijbels”, aldus Wim Postiaux.

Dubbel feest

De garage is klaar om feestelijk geopend te worden. Dat doet de familie Postiaux met een knal, want dit jaar vieren ze ook hun 50-jarig bestaan. “Op vrijdag 22 november ontvangen we tijdens een ontbijt in samenwerking met Unizo Brecht zo’n 75 ondernemers in onze garage. Ook minister-president Jambon heeft toegezegd om aanwezig te zijn. We zijn trots dat hij onze garage zal komen openen”, vertelt Wim Postiaux. “’s Avonds wordt de garage feestelijk ingehuldigd met heel wat gasten, waaronder leveranciers, buren, klanten, relaties, enzovoort.”

En zo verlaat het familiebedrijf na 50 jaar Schoten. In 1969 herstelt en verkoopt Ward Postiaux zijn eerste auto’s vanuit de Gelmelenstraat in Schoten. In 1973 verhuist het bedrijfje naar de Heikantstraat, waar Volvo Postiaux tot dit jaar te vinden was. Het is de bedoeling dat op de plaats van de oude vestiging in Schoten nieuwbouwappartementen verrijzen inclusief een openbare groenzone. Deze plannen wachten nog op de finale vergunning.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.