Nieuws Antwerpen Vooral bouwsector heeft het moeilijk

Vooral bouwsector heeft het moeilijk

Vooral bouwsector heeft het moeilijk

falingkjeDe Antwerpse rechtbanken van koophandel hebben tijdens hun laatste sessie liefst 35 faillissementen uitgesproken. Daaronder opvallend veel bouwbedrijven. Het ziet ernaar uit dat de verwachte conjunctuurverbetering ondertussen nog altijd uitblijft.

Optimistische economisten hebben al vaker voorspeld dat de heropleving eraan komt. De langzame verbetering van de macro-economische omgeving zou op termijn ook tot een heropbloei leiden. Zowel de Nationale Bank als het Planbureau legden in de afgelopen maanden de perspectieven breed open.

Voorlopig is daar nog niet veel van te merken. Het handelsinformatiekantoor Graydon had tijdens de afgelopen maanden al vastgesteld dat aan de langzame daling van het aantal faillissementen een einde leek te komen. Zeker in Vlaanderen.

Deze maand wordt die negatieve lijn in het Antwerpse kennelijk verder doorgetrokken. Met 35 faillissementen tijdens de sessie van 18 mei lopen de cijfers weer in de verkeerde richting. Onder de aangemerkte dossiers zijn opnieuw verscheidene bouwfirma’s: Timmermans and Co (Antwerpen), Van Hoof (Brecht), Marbey (Antwerpen), Remcobel (Antwerpen), Julien Geerts (Hemiksem) en Frederik Gils (Antwerpen). Ook de horeca krijgt weer klappen.

Het lijstje van de recente falingen kun je vinden op www.antwerpen.be/falingen

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.