Nieuws Antwerpen Voorlopige bewindvoerder bij Euphony

Voorlopige bewindvoerder bij Euphony

Voorlopige bewindvoerder bij Euphony

tommeBij het telecom- en energiebedrijf Euphony is een voorlopige bewindvoerder aangesteld. Die moet binnen de twee weken nagaan of het Antwerpse bedrijf nog leefbaar is of niet. Nogal wat zelfstandige verkopers hebben de laatste maanden beslag laten leggen bij Euphony. Hun facturen zouden niet betaald zijn. De voorlopige bewindvoerder moet nu vaststellen of die beslagen nog actueel zijn ofwel of er al akkoorden zijn met de schuldeisers.

Euphony is een leverancier van diensten voor telecommmunicatie en energie. Het bedrijf biedt zijn klanten “aanzienlijke besparingen aan op diensten waarvan ze dagelijks gebruik van maken.” Euphony zou in dit opzicht zowat 800.000 particuliere en commerciĆ«le klanten hebben met producten als vastelijntelefonie, mobiel bellen, belkaarten, inernetoegang, internettelefonie en energie.Het bedrijf is al sinds 2000 actief op de Belgische en de Nederlandse markt. Het bedrijf rekent daarbij op partners als Mobistar en Luminus.

Euphony is de laatste maanden evenwel kennelijk doorheen een moeilijke periode gegaan. Het bedrijf heeft zijn betalingen niet altijd vlot laten uitvoeren waardoor nogal wat zelfstandige verkopers beslag hebben laten indienen. Ze beweren niet tijdig betaald te zijn. Het zou om vele honderden achterstallige rekeningen gaan.

Euphony was enkele tijd geleden ook een actieve sponsor van de voetbalclub Racing Genk maar toen de rekeningen niet tijdig betaald werden haakte Racing Genkt weer af. Daardoor werd duidelijk dat Euphony in slechte papieren zat. Een van de redenen was de nieuwe telecomwet. Omdat klanten al na zes maanden kosteloos mogen vertrekken bij een operator spelen grote spelers het spel agressief, zei het bedrijf toen.

Herman Hellenbosch is als advocaat effectief aangesteld tot voorlopige bewindvoerder. Hij nuanceert evenwel het feit dat de aanstelling van een voorlopige bewindvoerder zeker geen oordeel is over de schuld of over de levensvatbaarheid van het bedrijf. “Er zijn over de jaren heen effectief veel beslagen geweest”, zegt hij. “De vraag is evenwel in hoeverre die beslagen nog actueel zijn en of er intussen een akkoord gekomen is met de schuldeisers.”

Ceo Frank Van de Wege houdt het er van zijn kant bij dat een en ander “een samenloop van omstandigheden is. Het grote probleem is dat de rechtbank vaak zelf achterop loopt. Deurwaarders geven niet altijd door dat iets opgelost is.” Euphony zou tijdens de afgelopen weken overigens verscheidene rekeningen aangezuiverd hebben en zou dat ook in de komende dagen nog doen.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.