Nieuws Antwerpen Voormalig Vredegerecht maakt plaats voor BorGerHub

Voormalig Vredegerecht maakt plaats voor BorGerHub

Voormalig Vredegerecht maakt plaats voor BorGerHub

BORGERHOUT – Het voormalige Vredegerecht in Borgerhout heeft een nieuwe invulling. BorGerHub opent er de deuren en zal een hotspot vormen voor creatieve start-ups, oude ambachten en nieuwe makers.

Blooom, de Borgerhoutse vzw die inzet op sociale innovatie, wakkert de ondernemerszin weer aan in Borgerhout. BorGerHub stelt betaalbare werk- en ontmoetingsplekken en workshop- en atelierruimtes beschikbaar waar startende ondernemers hun creativiteit kunnen omzetten in innovatie. Daarnaast kunnen er events en meetings doorgaan op de locatie. In Bar+ kan er dan weer worden bijgepraat en staat er een huisgemaakte lunch klaar.

“Verder zijn er pop-upshops waar momenteel 25 ondernemers aan deelnemen”, zegt Sarah Neirinckx van Blooom. “Een aantal van hen runt de winkel zelf en biedt producten uit Borgerhout aan. Elk met een uniek karakter, handgemaakt, eerlijk of duurzaam. Het zijn telkens geschenken met een verhaal.”

Ook voor jongeren

Ook een codingschool neemt plaats in de BorGerHub. Die zal jongeren uit Borgerhout hedendaagse IT-vaardigheden aanleren. Zo zullen er hackathons, innovation bootcamps en meet-ups met gamification elementen georganiseerd worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.