Nieuws Antwerpen Voormalige brouwerij De Ridder in Deurne te koop

Voormalige brouwerij De Ridder in Deurne te koop

Voormalige brouwerij De Ridder in Deurne te koop

ANTWERPEN/DEURNE – De verkoop van de voormalige brouwerij De Ridder in Deurne is van start gegaan. AG VESPA zoekt een kandidaat-koper die het geheel renoveert, restaureert en een nieuwe invulling geeft met respect voor het historische karakter en de erfgoedwaarde.

Brouwerij De Ridder werd gebouwd aan het einde van de 19de eeuw en ligt in het centrum van Deurne-Dorp, tussen de Hertstraat en de Stalinsstraat. De oude stoombierbrouwerij vormt samen met de dorpswoningen, café Den Witten Hert en het vroegere gemeentehuis van Deurne een herinnering aan het dorpsbeeld van Deurne aan het einde van de 19e – begin 20e eeuw.

De site is erg geliefd in het district, maar de gebouwen verkeren in zeer slechte staat. AG VESPA start daarom nu de zoektocht naar een kandidaat-koper die de gebouwen wil renoveren, restaureren en een nieuwe passende functie voor de buurt wil geven. Die invulling dient in nauw overleg met het district Deurne en met monumentenzorg te gebeuren.

“De invulling na renovatie moet een meerwaarde voor de buurt en het district Deurne betekenen, we willen een project dat de sociale interactie en samenwerking bevordert. Dat is een bepalende factor in de verkoop”, zegt Fons Duchâteau, schepen voor wonen en voorzitter van AG VESPA.

De brouwerijsite is momenteel nog in gebruik door verschillende socioculturele verenigingen. Er werd afgesproken dat zij hun lokalen tot 31 december 2020 mogen blijven gebruiken. Er werden ook voorstellen voor nieuwe locaties gedaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.