Nieuws Antwerpen Voorzitterswissel bij Oscare in Merksem

Voorzitterswissel bij Oscare in Merksem

Voorzitterswissel bij Oscare in Merksem

MERKSEM – Het nazorg- en onderzoekscentrum voor brandwonden en litteken-behandeling Oscare heeft met Yolande Avontroodt een nieuwe voorzitter aan het hoofd van de Raad van Bestuur. Zij volgt Karel Plasman op die na 3 jaar voorzitterschap de fakkel doorgeeft.

Al sinds de officiële opening van het zorgcentrum in 2001 stijgt het aantal brandwondenpatiënten dat de weg vindt naar Oscare gestaag. Vorig jaar deden meer dan 1000 patiënten een beroep op de diensten van Oscare.

Karel Plasman nam drie jaar geleden de fakkel over van erevoorzitter Walter Van Pottelberge. Onder zijn voorzitterschap werden belangrijke stappen voorwaarts gezet met betrekking tot de verdere groei en professionalisering van de organisatie. “We zijn Karel dan ook dankbaar voor zijn bijdrage”, stelt directeur Koen Maertens. Yolande Avontroodt volgt hem op.

Uitbreiding Raad van Bestuur

Na een uitgebreide politieke carrière is Yolande Avontroodt vandaag onder meer voorzitter van het Algemeen Beheerscomité van het RIZIV en lid van verschillende Raden van Bestuur.

“Ik ken Oscare en haar directeur Koen Maertens reeds een hele tijd, van toen hij met zijn voormalig voorzitter Walter Van Pottelberge, een tiental jaar geleden reeds kwam aankloppen voor advies. Ik ben Oscare dan ook blijven volgen en heb het zien uitgroeien tot een mooie maatschappelijk relevante organisatie waar ik graag mee mijn schouders onder en zet. Het belang van nazorg en revalidatie van slachtoffers van brandwonden wordt onvoldoende erkend”, aldus de nieuwe voorzitter Yolande Avontroodt.

Naast Yolande Avontroodt, breidde Oscare haar Raad van Bestuur nog uit met drie bijkomende bestuurders, waaronder de brandweercommandant van Brandweerzone Antwerpen, Bert Brugghemans, ondernemer Guy Voet, en Prof. Dr Guy Hubens, decaan faculteit Geneeskunde van de Universiteit Antwerpen. Hiermee telt de Raad van Bestuur van Oscare nu 11 bestuurders.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.