Nieuws Antwerpen Vorsselmans investeert in nieuwe, geautomatiseerde productiehal

Vorsselmans investeert in nieuwe, geautomatiseerde productiehal

Vorsselmans investeert in nieuwe, geautomatiseerde productiehal

Vorsselmans, gespecialiseerd in productie en montage van aluminium ramen, gevels en zonnepanelen, breidt uit met een nieuwe, geautomatiseerde productiehal. De bouw is van start gegaan met een symbolische eerste spadesteek. De nieuwe productiehal met kantoorgedeelte zal klaar zijn vóór de vijftigste verjaardag van het familiebedrijf uit Wuustwezel in oktober 2022.

De nieuwe aanbouw van 3.600 m² komt naast de huidige productiehal en wordt 12 meter hoog. Het gebouw krijgt een hybride structuur. De volledige geautomatiseerde productiehal zal bestaan uit een combinatie van staal en beton. Het kantoorgedeelte zal bestaan uit betonbouw, zodat de brandveiligheid van het gebouw wordt gegarandeerd. Vorsselmans kiest bewust voor energiezuinige technieken en circulaire materialen.

“Het kantoor zal volledig elektrisch verwarmd en gekoeld worden met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming. In de zomer wordt het gebouw ‘s nachts passief gekoeld via het gebouwbeheersysteem”, vertelt Jorben Stroeckx, R&D Engineer bij Vorsselmans. “Op de parking installeren we voldoende laadpalen voor elektrische wagens. Zo zijn we futureproof voor de komende twintig jaar.”

Groene touch voor industriezone

Het duurzame gebouw in de Loenhoutse industriezone krijgt een natuurlijk uiterlijk. “De gevel van de productiehal zal bestaan uit aluminium met een gatenpatroon in de vorm van een bos. Een link naar het landelijke karakter van de gemeente Loenhout. Het kantoorgedeelte krijgt ruim 200 m2 groene gevelstukken, wat uniek is voor onze regio. Daarnaast ontwikkelen we een nieuw concept van verticale schuiframen die tot balkon omgevormd kunnen worden. Op die manier creëren we een natuurlijke link met de omgeving.”

Voor de uitvoering rekent Vorsselmans op lokale partners. “Het project wordt uitgevoerd met een bouwteam, samengesteld op basis van kwaliteit en vertrouwen. Deze wijze van samenwerken bekomt volgens ons het beste resultaat”, vertelt Mark Vorsselmans, Gedelegeerd Bestuurder Vorsselmans. De ruwbouw wordt eind 2021 afgerond en begin 2022 krijgt de nieuwe gevel vorm. Het gebouw zal opgeleverd worden ruim vóór de vijftigste verjaardag van Vorsselmans in oktober 2022.

Het Loenhoutse familiebedrijf werd in 1972 opgericht. Het bedrijf telt 175 medewerkers en realiseert zowel kleine als grote projecten in België,  Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit bericht

Reacties

Sibylle V. 2021-09-21 09:22:27

Knap. Succes verder.

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.