Nieuws Antwerpen Vorsselmans ziet Brexit als opportuniteit

Vorsselmans ziet Brexit als opportuniteit

Vorsselmans ziet Brexit als opportuniteit

LOENHOUT – Nog heel wat onduidelijkheid, maar de Brexit nadert. Voor heel wat bedrijven is het nog koffiedik kijken wat de concrete gevolgen zullen zijn, zo ook voor het Loenhoutse aluminiumbedrijf Vorsselmans, dat 1/5de van zijn omzet in het Verenigd Koninkrijk realiseert. Toch ziet ceo Mark Vorsselmans ook heel wat opportuniteiten.

Mark Vorsselmans: “Natuurlijk is die Brexit een belangrijke gebeurtenis. Zeker voor een familiebedrijf als het onze dat een vijfde van zijn omzet in het Verenigd Koninkrijk realiseert. Maar ik ga er mijn slaap niet voor laten. We gaan doen wat ondernemers doen als er moeilijkheden opduiken: ondernemen.”

Van 0 naar 20% in 4 jaar

Vorsselmans is pas sinds 2015 actief in het Verenigd Koninkrijk. “We bouwden in Oost-Londen mee aan een woontoren met 250 units. Die referentie leverde ons in de jaren daarna steeds meer opdrachten op, zodat we vandaag bijna een vijfde van onze omzet daar realiseren”, blikt Mark Vorsselmans terug. “Werken over het Kanaal is altijd een financiële uitdaging geweest omdat het land niet in de muntunie zit. Maar daar bestaan hedge-technieken voor, die ons beschermd hebben tegen de terugval van de pond de voorbije drie jaar.”

Of nieuwe projecten in het Verenigd Koninkrijk straks stilvallen, kan Mark Vorsselmans niet inschatten. “Wat veel commentatoren vergeten, is dat echte ondernemers niet bang afwachten wat er van bovenaf wordt beslist, maar zelf actie ondernemen. Zo mikken wij nu op nieuwe opdrachten die ontstaan dankzij de Brexit. Veel bedrijven willen nu hun Londense stek verruilen voor een Europees hoofdkwartier. Daar liggen kansen. Zo starten we binnenkort aan het nieuwe hoofdkwartier van European Medicines Agency (EMA), dat Londen inruilt voor Amsterdam. En er zullen er nog volgen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.