Nieuws Antwerpen Voxdale rust Brusselse taxi's uit

Voxdale rust Brusselse taxi's uit

Voxdale rust Brusselse taxi's uit

beyersHet Antwerpse engineering- en studiebureau Voxdale mag in opdracht van het Brusselse gewest de taxilichten leveren die de Brusselse cabs officieel moeten identificeren. “Voor een KMO als wij zeker een heel belangrijk order”, zegt zaakvoerder Koen Beyers. De bestelling zou een half miljoen euro waard zijn en omvat zo’n 600 stuks.

Voxdale
is een fascinerend bedrijfje. Het doet aan conceptcreatie, innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen. Het beschikt daartoe over een brede waaier aan simulatie-tools. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kan op die manier een structurele analyse gemaakt worden terwijl thermisch gedrag en stromings-optimalisatie een doelgerichte aanpak mogelijk maken voor bedrijven en industrieën in sectoren zoals research & ontwikkeling, de geneeskunde, het milieu en de energieproductie.

“Simulatie is in dit opzicht niet langer onbetrouwbaar en duur”, zegt Koen Beyers. “Het is integendeel een onmisbare tool geworden om nieuwe ideeën af te toetsen, ontwerpvarianten te vergelijken, complexe systemen te optimaliseren en de time-to-market te verkorten.”

Neem nu de ontwerpen die Voxdale maakte voor de powerboten van Bernico. De Antwerpse ingenieurs hebben vele weken gewerkt op een prototype dat een hogere snelheid moest garanderen. Door alle aspecten van de aerodynamica mee te verwerken in het prototype en te combineren met vernieuwde architectuur, functioneel design en lichtgewicht materialen is Voxdale er effectief in geslaagd om met de F2 de grens van de 100 mph (mijl per uur) te doorbreken en op 103 mph te leggen.

Of de opdrachten die uitgevoerd werden voor de Duitse speelgoedproducent Revell. Voxdale werkte prototypes uit voor modelvliegtuigjes en bestuurbare speelgoedauto’s.

“Waar het ons om gaat is de uitdaging om niet te wachten tot het eigenlijke product zelf gebouwd is maar reeds vooraf in de bouw van prototypes alle onzekerheden weg te nemen”, zegt Koen Beyers. “Bedrijven kunnen ontzettend besparen op hun kosten door de ontwerpen te optimaliseren en de eigenlijke productie daar naderhand op af te stellen.”

Voxdale is als onderneming gegroeid uit het persoonlijk initiatief van Koen Beyers. Hij zette zijn eigen onderneming op in 2005 en bouwde die geleidelijk uit tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag tekent voor een omzet van pakweg 1,3 miljoen euro. Voxdale stelt 12 mensen tewerk.

In de expansie van Voxdale is enkele jaren later ook nog Novosanis gegroeid dat als starter mee gelanceerd werd door de Universiteit Antwerpen. Novosanis ontwerpt medische devices.

“Vanzelfsprekend is de bestelling door het Brusselse Gewest voor ons een mooie opsteker,” zegt Koen Beyers nog. “Het ging om een openbare aanbesteding waarvan de vorm en de functionaliteit vooraf vastgelegd werden. Wij konden als bedrijf de uitvoering ervan verder uitwerken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer