Nieuws Antwerpen Voxdale wijkt uit naar Wijnegem

Voxdale wijkt uit naar Wijnegem

Voxdale wijkt uit naar Wijnegem

voxjeHet engineering- en studiebureau Voxdale is verhuisd van Antwerpen naar Wijnegem. Het bedrijf kan er in de vroegere vestiging van Toshiba over ruimere kantoren, labo’s en opslagruimtes beschikken. Ook Novosanis is mee verhuisd naar Wijnegem.

Voxdale is een fascinerend bedrijfje. Het doet aan conceptcreatie, innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten en systemen. Het beschikt daartoe over een brede waaier aan simulatie-tools. Bij de ontwikkeling van nieuwe producten kan op die manier een structurele analyse gemaakt worden terwijl thermisch gedrag en stromings-optimalisatie een doelgerichte aanpak mogelijk maken voor bedrijven en industrieën in sectoren zoals research & ontwikkeling, de geneeskunde, het milieu en de energieproductie.

“Simulatie is in dit opzicht niet langer onbetrouwbaar en duur”, zegt zaakvoerder  Koen Beyers. “Het is integendeel een onmisbare tool geworden om nieuwe ideeën af te toetsen, ontwerpvarianten te vergelijken, complexe systemen te optimaliseren en de time-to-market te verkorten.”

Voxdale is als onderneming gegroeid uit het persoonlijk initiatief van Koen Beyers. Hij zette zijn eigen onderneming op in 2005 en bouwde die geleidelijk uit tot een gerespecteerd bedrijf dat vandaag tekent voor een omzet van pakweg 1,5 miljoen euro. Voxdale stelt 12 mensen tewerk.

In de groei van de afgelopen jaren was de vestiging in Antwerpen duidelijk te klein geworden. Het bedrijf had zijn technologisch apparaat onderhand uitgebreid met windtunnels en gespecialiseerde meetapparatuur. Daar was meer ruimte voor nodig. Vandaar de verhuis naar Wijnegem. Voxdale kan er voortaan over 600 vierkante meter aan kantoorruimte beschikken en over 400 vierkante meter aan labo’s en stockagevloer.

“Waar het ons om gaat is de uitdaging om niet te wachten tot het eigenlijke product zelf gebouwd is maar reeds vooraf in de bouw van prototypes alle onzekerheden weg te nemen”, zegt Koen Beyers. “Bedrijven kunnen ontzettend besparen op hun kosten door de ontwerpen te optimaliseren en de eigenlijke productie daar naderhand op af te stellen.”

In de expansie van Voxdale is enkele jaren later ook nog Novosanis gegroeid dat als starter mee gelanceerd werd door de Universiteit Antwerpen. Novosanis ontwerpt medische devices. Het is als bedrijf mee verhuisd naar Wijnegem.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.