Nieuws Antwerpen VR-materiaalscanner bij Aartselaarse Foto VDB is primeur in Benelux

VR-materiaalscanner bij Aartselaarse Foto VDB is primeur in Benelux

VR-materiaalscanner bij Aartselaarse Foto VDB is primeur in Benelux

AARTSELAAR – Foto VDB investeerde maar liefst 150.000 euro in een Virtual Reality materiaalscanner. Die maakt het mogelijk om unieke 3D-renders op te maken, renders die eruit zien zoals echte, kwalitatieve beelden. Met de aanschaf van dit toestel speelt het Aartselaarse bedrijf mee aan de wereldtop en voorspellen ze ineens het einde van productfotografie.

De Total Appearance Capture Ecosystem is een materiaalscanner die alle denkbare zaken kan visualiseren. Van 1 simpel staaltje fysiek materiaal dat in de machine wordt geschoven, worden in 3 uur tijd 16.000 opnames gemaakt. Zo komt de machine tot 1 algoritme van 1,5 terabyte dat alle visuele informatie bevat over het materiaal. Licht en omgevingsfactoren werken feilloos in op het 3D-ontwerp.

Eerste in Benelux

Zaakvoerder Guy Van den Bosch: “Er zijn slechts enkele scanners actief over de hele wereld. Wij zijn de eerste in de Benelux die deze aanschaffen. Zeg maar gerust dat wij de enigen zijn die zo zot zijn om dat te kopen.”

De typische klanten van Foto VDB zijn merken, zoals Atlas Copco en Bosch, die willen dat hun product perfect wordt afgebeeld en dat renders er niet langer mogen uitzien als renders. Het Aartselaarse bedrijf mikt deze nieuwe materiaalscanner nu op grote opdrachten in onder andere de automobiel-, mode- en interieursector, fabrikanten van stoffen en harde materialen.

3D vervangt fotoshoot

Aangezien de 3D renders eruit zien als echte, kwalitatieve beelden, maken ze eigenlijk een productshoot of fotoshoot overbodig. “Met de aankoop van de scanner, vullen ze hun eigen fotostudio verder aan en blijven ze vernieuwen. “Wat we nu aanbieden, is fundamenteel anders dan wat er momenteel op de markt is. Het feit dat we zelf fotografen zijn, maakt dat we in ons eigen vel snijden, maar we zijn zeker over onze visie op de toekomst”, aldus Guy Van den Bosch. “Onze visie op de toekomst: 3D zal voor het grootste deel dure fotoshoots vervangen.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.