Nieuws Antwerpen Vrachtwagenchauffeur Van Moer Logistics is meest gepassioneerde

Vrachtwagenchauffeur Van Moer Logistics is meest gepassioneerde

Vrachtwagenchauffeur Van Moer Logistics is meest gepassioneerde

ZWIJNDRECHT – De 49-jarige Erik Leysen uit het Antwerpse Retie is verkozen tot de meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België. Erik, die rijdt voor Van Moer Logistics uit Zwijndrecht, is verkozen op basis van de publieksstemmen én de stemmen van de jury van Love2Truck.

Erik Leysen, die sinds 1989 met de vrachtwagen rijdt, mocht al enkele trofees op zijn naam schrijven. Zo is hij in 2016 verkozen tot ‘Chauffeur van het Jaar’ en kreeg hij in 2018 het ‘Gouden ereteken, expert in het beroep’ van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid. Daarnaast zet Erik zich bovenal in voor de verkeersveiligheid. Zo geeft hij sinds jaar en dag geeft ook initiatie in plaatselijke scholen over de ‘dode hoek’.

“Ten gevolge van de veiligheidsmicrobe heb ik in ons bedrijf een opleiding gekregen tot Driver Instructor”, vertelt Erik Leysen. “Zo begeleid ik gepassioneerd al onze nieuwe chauffeurs. Zelfs de sollicitanten moeten een dagje met mijn vrachtwagen rijden in mijn aanwezigheid, waarna we samen evalueren. En ook de anciens volg ik op en stuur ik bij waar nodig. Want veiligheid is het allerhoogste goed in de transport.”

Volgens de jury is de passie van Erik op vlak van verkeersveiligheid ongezien: “We zijn opgetogen met Erik als nieuwe ambassadeur van onze sector. Erik is een transportman in hart en nieren, heeft massa’s ervaring en is gepassioneerd tot en met.”

De wedstrijd ‘Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ is een organisatie van ‘Love2Truck’ en aan zijn tweede editie toe. De eerste editie vond plaats in 2018. De andere finalisten waren dit jaar Didar Omar (van Antwerpen en tewerkgesteld bij Zuidnatie), Caroline Baugniet (uit Aartselaar en rijdt voor Van Dievel Transport), Ron Vaesen (afkomstig uit Dilsen-Stokkem en tewerkgesteld bij Withofs Transport), en Danny Meertens (uit Pelt en rijdt voor Rimatrans).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.