Nieuws Antwerpen Vrouw uit Aartselaar kan Meest Gepassioneerde Vrachtwagenchauffeur worden

Vrouw uit Aartselaar kan Meest Gepassioneerde Vrachtwagenchauffeur worden

Vrouw uit Aartselaar kan Meest Gepassioneerde Vrachtwagenchauffeur worden

AARTSELAAR/ANTWERPEN/ZWIJNDRECHT – Vakwedstrijd Love2Truck is aan zijn 2de editie toe en wil ook dit jaar de ‘Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ in de spotlight plaatsen. Na een eerste stemronde kwamen vijf finalisten uit de bus. Daarbij Caroline Baugniet uit Aartselaar, Erik Leysen van Van Moer Logistics en Antwerpenaar Didar Omar van Zuidnatie.

Na een eerste publieksronde voor de ‘Meest gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van België’ konden deze vijf truckers op de meeste stemmen rekenen: Caroline Baugniet uit Aartselaar (Van Dievel Transport), Erik Leysen uit Retie (Van Moer Logistics uit Zwijndrecht), Didar Omar uit Antwerpen (Zuidnatie), Ron Vaesen uit Dilsen-Stokkem (Withofs Transport) en Danny Meertens uit Pelt (Rimatrans).

Volgens finaliste Caroline uit Aartselaar komt er alvast meer bij de job kijken dan enkel rijden: “Het woord ‘chauffeur’ komt hier bijna niet meer ter sprake. Er komt veel meer bij kijken dan enkel van punt A naar punt B te rijden. We zijn buiten het rijden ook met de administratie bezig, het vastleggen van de getransporteerde goederen, technisch nazicht van onze vrachtwagen, de route bekijken voor we vertrekken, ook met de weersomstandigheden moeten we rekening houden.”

In een tweede ronde, die nog tot 30 april loopt, kan het publiek de vijf kandidaten beoordelen aan de hand van vijf videoboodschappen. Na de publieksronde zal ook een wedstrijdjury de finalisten beoordelen op drie criteria: dagelijkse motivatie van de deelnemer, inspanningen voor verkeersveilig gedrag en een uitzonderlijk moment waarop de chauffeur zijn passie voor zijn werk heeft kunnen aantonen. De winnaar wordt bekend gemaakt op truckevenement Passion4Trucks, dat op zaterdag 20 juni in Brussels Kart Expo plaatsvindt.

De campagne Love2Truck is een initiatief van DKV Euro Service, Go4Logistics, Randstad, Renault Trucks, Suivo, TLV, TRANSPORTMEDIA, TVM Belgium, VSV en Instituut voor Mobiliteit (IMOB, UHasselt).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.