Nieuws Antwerpen Waalse speelgoedketen Smartoys steekt taalgrens over en opent winkels in Vlaanderen

Waalse speelgoedketen Smartoys steekt taalgrens over en opent winkels in Vlaanderen

Foto: Smartoys.

Waalse speelgoedketen Smartoys steekt taalgrens over en opent winkels in Vlaanderen

ANTWERPEN – Smartoys, een Waalse keten van speelgoedwinkels, opent nu voor het eerst ook vestigingen in Vlaanderen: een in de Grand Bazar in Antwerpen en een in Shopping 1 in het Limburgse Genk. De winkel verkoopt vooral gadgets, videogames en gezelschapsspelletjes.

Gameo Europe opende onder de naam Smartoys reeds negentien winkels in Brussel en Wallonië en groeide naar eigen zeggen uit tot een van de grootste speelgoedwinkels.

En dat succes is volgens CEO Laurent Allardin mede te danken aan het speelgoedmerk Funko. Consumenten vinden er naast spelletjes ook T-shirts, koffiemokken, actiefiguurtjes, knuffels, lampen en andere gadgets terug van onder meer Marvel en Harry Potter. “Het assortiment is sinds 2020 verdrievoudigd en de keten verkocht dit jaar 55% meer bordspelletjes dan vorig jaar”, klinkt het.

 

Foto: Smartoys.

Pop-upstore Antwerpen

“We zijn marktleider in Brussel en Wallonïe en willen verder groeien in België daarom kijken we naar Vlaanderen”, zegt Allardin. In het shoppingcenter Grand Bazar in Antwerpen heeft Smartoys een eerste pop-upstore geopend. Die zal in het teken staan van bordspelletjes en Pop Culture gadgets van Funko. Bij Grand Bazar zijn ze blij met de komst van Smartoys. “Zo breiden we ons aanbod uit en bieden we niet alleen fashion, ‘feelgood’ en en ‘food’ aan, maar ook ‘fun’ in het Antwerpse centrum”, zegt marketingmanager Tine Vechter.

“Maar het zal sowieso niet bij deze twee locaties blijven, ook elders in Vlaanderen zullen we nog winkels openen,” voegt Allardin nog toe. De winkels in Antwerpen en Genk blijven in elk geval open tot eind januari. De keten bekijkt na evaluatie of ze langer open zullen blijven.

Foto: Smartoys.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.