Waarom een cadeau met kerst niet voldoende is om de War For Talent te winnen

Je kan er niet meer omheen, de War For Talent woedt in alle hevigheid. Je business groeit en dat is goed nieuws, alleen moet je nog de juiste mensen op de juiste plaats aanwerven.

De jobinhoud is in orde, ook de opleidingskansen en extralegale voordelen zitten in je aanbod, maar toch vind je niet de juiste persoon. Heb je al eens gedacht aan de eerste indruk die jouw bedrijfsgebouw maakt bij een sollicitatiegesprek of aan de werkomgeving die de waarden van je bedrijf uitstralen? In een studiogesprek tussen Jo Peters, CEO van Deusjevoo en Herman Verwimp, Marketing en HR-directeur bij Mathieu Gijbels, vertellen zij vanuit hun expertise welke impact de werkomgeving en het welzijn van medewerkers heeft in de War For Talent.

Meer dan pralines bij kerst

Hoe kan je als werkgever een bijdrage leveren aan het welzijn van je medewerkers? “Gewoon luisteren naar wat zij belangrijk vinden”, zo luidt het antwoord van zowel Jo Peters als Herman Verwimp. Het gaat over het respect dat je toont voor de wensen van de medewerkers, dat maakt dat ze beter kunnen functioneren. En dat is meer dan een muur in je huisstijl schilderen of een doos pralines met Kerstmis geven. Denk aan de manier waarop je de pauzeplek inricht, of de plaats waar het koffieapparaat staat.

Zelfs starters kunnen met heel kleine ingrepen de werkomgeving voor zichzelf en de eerste medewerkers vormgeven tot een bijzonder functioneel en aangenaam werkklimaat. Het is in elke fase van de onderneming belangrijk om regelmatig om te kijken of iedereen nog mee is en een behaaglijk gevoel heeft over het interieur waarin zij moeten presteren.

Meer  weten over hoe je ervoor zorgt dat je medewerkers in de optimale omstandigheden werken om het beste van zichzelf te geven? Klik hier en ontdek het allemaal in dit studiogesprek.

Meer interessante artikels lezen die je helpen met de groei van jouw business? Ontdek alle artikels op voordenken.be.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van bedrijfs- en kantoorbouw over service en onderhoud tot projectontwikkelingsbegeleiding.