Nieuws Waarom je buikgevoel volgen niet altijd een financieel goed idee is

Waarom je buikgevoel volgen niet altijd een financieel goed idee is

Waarom je buikgevoel volgen niet altijd een financieel goed idee is

Je bent een ambitieuze ondernemer en je luistert sterk naar je buikgevoel. Je ziet opportuniteiten waar je het liefst nu op ingaat. Maar is dat wel altijd een goed idee? Dominique Roux, Head of LRM Private, en Hendrik Swennen, CFO Gijbels Group gaan erover in gesprek en vertellen over de belangrijke rol die de CFO speelt binnen je onderneming.

De CFO binnen je bedrijf

Vroeger was de financieel directeur iemand die met zijn neus in de cijfers zat. De dag van vandaag is hij of zij zoveel meer en volgt die andere aspecten van je business op. Het is niet alleen de sleutelfiguur in je bedrijf om de voornaamste financiële risico’s en opportuniteiten in kaart te brengen en te managen, de CFO fungeert naast de CEO en andere directieleden ook als business partner. Zo moet de CFO van een onderneming mee naar kansen kijken en een goed onderbouwd kader scheppen waarmee het management beslissingen kan nemen over zakelijke opportuniteiten.

CFO als sleutelfiguur

Er is een hoop data en informatie voorhanden, maar hoe trek je daar de juiste conclusies uit om het bedrijf vooruit te helpen? Hier speelt de CFO een uitermate belangrijke rol. Deze persoon bekijkt vanuit de strategieontwikkeling naar wat de kritische succesfactoren zijn om die strategie te bewerkstelligen. Van daaruit kan je een niveau lager naar de kenmerken kijken om die succesfactoren te realiseren. Als je dat doet, wordt data informatie.

“Met de coronacrisis zijn de omstandigheden sterk veranderd. Er wordt nu naar de CFO gekeken om kort op de bal te spelen, snel info te analyseren en beslissingen te durven nemen”, vertelt Hendrik Swennen, CFO Gijbels Group, in een gesprek met Head of LRM Private Dominique Roux.

Klik hier en bekijk de video van dit gesprek.

Meer interessante artikels lezen die je helpen met de groei van jouw business? Ontdek alle artikels op voordenken.be.

Mathieu Gijbels neemt alle bouwzorgen over van ondernemers. Van projectontwikkelingsbegeleiding over nieuwbouw en renovatie tot service en onderhoud.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.