Nieuws Antwerpen Waarom u best dit jaar nog investeert in zonnepanelen voor uw zaak

Waarom u best dit jaar nog investeert in zonnepanelen voor uw zaak

Waarom u best dit jaar nog investeert in zonnepanelen voor uw zaak

De installatie van zonnepanelen staat gelijk aan een lagere energiefactuur en meer onafhankelijkheid van schommelende energieprijzen. Niets nieuw, maar het verdwijnen van het terugdraaiend principe voor uw netkosten na 2020 is dat wel. Plaatst u voor het eerst zonnepanelen op het dak van uw bedrijfspand of thuiskantoor met een vermogen lager dan 10kW? Dan krijgt u sowieso een digitale meter. Die biedt vele voordelen, zoals een beter inzicht in uw energieverbruik, al heeft het ook geleid tot een verandering in de toegepaste nettarieven op uw energiefactuur.

Geniet nog snel van de voordelen

Investeert u in Vlaanderen nog voor 2021 in zonnepanelen, dan kan u nog 15 jaar van het principe van de terugdraaiende teller genieten. Het stroomverbruik van het net, dat u gebruikt wanneer uw zonnepanelen geen energie produceren, wordt bij dat principe gecompenseerd met de stroom die uzelf produceert en op het net injecteert wanneer u er zelf geen gebruik van maakt.

Bij het nieuwe nettarief vervalt dit en wordt u afgerekend op basis van wat u werkelijk afneemt van het net. Hoe groter de stroomafname van het net, hoe duurder dus om in het nieuwe nettarief te stappen.

“Ons advies? Investeer dit jaar nog en geniet 15 jaar van het terugdraaiend principe”, klinkt het bij Luminus. “Dat geeft de tijd om eventuele aanpassingen te maken aan uw verbruik en infrastructuur, vooraleer u overschakelt op het nieuwe nettarief. Die is trouwens van toepassing voor installaties in Vlaanderen geplaatst vanaf 1 januari 2021.

Financiële ondersteuning

De verhoogde investeringsaftrek bij de installatie van zonnepanelen biedt vennootschappen en zelfstandigen een fiscaal voordeel. Het laat toe om 13,5% van de aankoopwaarde van de geplaatste zonnepanelen af te trekken van de belastbare winst. Bovendien resulteert het in een daling van de verschuldigde personen- of vennootschapsbelasting, waardoor ook de effectieve financiële kostprijs van de investering in zonnepanelen daalt. Door de afschrijving op het actiefbestanddeel jaarlijks als kosten in te brengen, wordt de kostprijs van de investering doorheen de jaren ook gedrukt.

Doe de berekening

Minder bedrijfskosten betekent meer rendement. “Met Luminus helpen we uw investeringskosten doordacht te verlagen en uw rendement te verhogen.”

Bereken hier hoeveel u kan besparen met de plaatsing van zonnepanelen en krijg een prijssimulatie van uw investering. Of geïnteresseerd in zonnepanelen en liever een expert ter plaatse? Vraag dan uw bezoek aan en krijg persoonlijk advies op maat van uw zaak, zonder enige verplichting.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.