Nieuws Antwerpen Waaslandhaven wordt pak vlotter bereikbaar

Waaslandhaven wordt pak vlotter bereikbaar

Foto: Oosterweelverbinding.

Waaslandhaven wordt pak vlotter bereikbaar

Het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven beschikt vanaf komend weekend over een volwaardig op- en afrittencomplex. Na twee jaar bouwen is de nieuwe zogenaamde kluifrotonde aan Waaslandhaven-Oost klaar voor gebruik. De Waaslandhaven wordt hierdoor vlotter bereikbaar voor de ruim 15.000 medewerkers die dagelijks in dat deel van de haven aan de slag zijn.

De eerste resultaten van de Oosterweelwerken op Linkeroever en Zwijndrecht zijn stilaan klaar voor gebruik. Voor de werken van start gingen, was Waaslandhaven-Oost een half complex: je kon enkel richting Antwerpen de snelweg oprijden of komende van Antwerpen de snelweg verlaten. Nu de werken voltooid zijn en het een volwaardig complex is in de vorm van een kluifrotonde, kan je ook rechtstreeks van en naar Zelzate en Gent rijden.

“Dit zorgt voor een vlottere doorstroming van het verkeer van en naar het Zwijndrechts deel van de Waaslandhaven. Wij zijn heel tevreden dat de ontsluiting van de Waaslandhaven sterk verbeterd wordt”, zegt Peter Van de Putte, directeur Maatschappij Linkerscheldeoever.

Naast de nieuwe afrit aan Waaslandhaven-Oost wordt komend weekend ook de E34 richting Zelzate in gebruik genomen. De snelweg werd er volledig vernieuwd, met een nieuwe riolering, fundering en geluidsarme toplaag als resultaat. Het verkeer zal er in beide rijrichtingen terug over eigen rijbanen beschikken, met twee volwaardige rijstroken en een pechstrook. Van vrijdag 17 september om 20 uur tot zondag 19 september om 12 uur wordt de verkeerssituatie aangepast. In deze periode worden de overige op- en afritten tijdelijk afgesloten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.