Nieuws Antwerpen WAF installeert haaksystemen voor Van Gansewinkel

WAF installeert haaksystemen voor Van Gansewinkel

WAF installeert haaksystemen voor Van Gansewinkel

WAFWAF heeft zes vrachtwagens van afvalverwerker Van Gansewinkel België uitgerust met een VDL haaksysteem. De trucks kunnen daardoor tot 21 ton verplaatsen. WAF is gespecialiseerd in de montage van kipbakken, containersystemen en laadkranen. Het bedrijf uit Kruibeke heeft een sterke reputatie op de Belgische markt.

WAF staat voor Werkhuizen August Firlefyn. Het bedrijf van grootvader August Firlefyn heeft zich in al die jaren opgewerkt tot een toonaangevende specialist in de verdere opbouw van trucks met laadapparatuur, containersystemen en kipbakken. “Wij bouwen de truck in feite technisch verder uit tot die functies waar hij voor aangekocht is”, zegt zaakvoerder Tony Firlefyn die vandaag als kleinzoon van August Firlefyn de onderneming aanstuurt.

Kipbakken worden helemaal exclusief in Kruibeke zelf aangemaakt. De containersystemen worden geïmporteerd vanuit Nederland. De laadkranen worden eveneens aangekocht.

Het order van Van Gansewinkel is voor WAF een mooie referentie. “Het is een bestelling waar je kunt mee uitpakken. Overigens hebben we per truck toch telkens drie weken montagetijd geïnvesteerd. Het gaat dan om de montage zelf, de afwerking, de elektriciteit, de pneumatica enz.”

WAF stelt vandaag 45 mensen tewerk en tekent voor een omzet van pakweg 7 miljoen euro.

Waarom ook klanten als Infrabel, Van Nieuwenhuyze Grondwerken en Depannage la France voor WAF kiezen? “Wij kunnen een uitstekende kwaliteit garanderen terwijl we ook prijstechnisch goed in de markt liggen. Bovendien bieden wij onze klanten een flexibele service. We zijn er indien nodig.”

“Actieve produktontwikkeling, flexibiliteit, nauw kontakt met de klant en een doorgedreven zin voor kwaliteit hebben WAF gemaakt tot wat het nu is, een familiale KMO die marktleider is in zijn sector, veelzijdig en constructief”, zegt Tony Firlefyn nog.

Nog even technisch: de vrachtwagens DAF CF 400 FAS 6 x 2 met euro 6 motor hebben een wielbasis 4600 mm + 1400 mm en werden door WAF voorzien van een VDL haakarmsysteem met lengte 6200 mm en capaciteit 21 Ton. Naast een omkeerbare hydraulische combiborging werden deze systemen ook voorzien van een neerklapbare buteevergrendeling, een verwisselbare systeemhaak en een hydraulisch uitschuifbare bumper achteraan. Het haaksysteem werd voorzien van de nieuwe VDL ControllerPlus besturing met joystick.

De VDL ControllerPlus besturing is voorzien van een softstop met armontlasting, een softslide met beveilig van de arm in transportstand, een beveiliging voor de uitgeschoven bumper, een eilgang voor het versneld afzetten van lege containers, een automatische zakfunctie en een beveiliging op de kipfunctie indien niet geborgd.

Het duidelijke display is voorzien van een functie – en waarschuwingsindicatie en een foutenanalyse,

De vrachtwagen werd door WAF tevens voorzien van een VBK afdeksysteem. Dit VBK afdeksysteem staat garant voor een veilige manier van afdekken van open containers. Alle handelingen gebeuren vanop de grond, het systeem draagt op die manier bij tot een verbetering van de arbeidsomstandigheden.

Het bedrijf

Produkten

Realisaties

Nieuws

Links

Vrachtwagens

Tweedehandsmateriaal

Stock materiaal

Museum

Contact

Wegbeschrijving

Vacatures

info@waf.be – +32 3 744 09 08 – website door webalive – webdesign door kicktease sitemap – print

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.