Nieuws Antwerpen Walfilii laat zich bewonderen op Wereldtentoonstelling

Walfilii laat zich bewonderen op Wereldtentoonstelling

Walfilii laat zich bewonderen op Wereldtentoonstelling

amfiliiDe plantenbakken van Walfilii fleuren mee het Belgisch paviljoen op in de Wereldtentoonstelling van Milaan. Het bedrijf uit Hoevenen heeft er 30 originele bakken geïnstallleerd die onderhand flink wat belangstelling mee gekregen hebben. Walfilii zal er zijn bekendheid ongetwijfeld mee versterken.

Filip Engels was enkele jaren geleden wanhopig op zoek naar mooie bakken om er zijn planten en struiken in te zetten. Tot hij finaal besliste om ze dan maar zelf te gaan maken. Walfilii produceert sindsdien mooie kleurrijke plantenbakken in een mix van artisanale expertise en originele creativiteit. Walfilii geeft op die manier standing aan tuinen, terrassen winkelstraten en openbare ruimtes. “Wij tekenen de design voor de bakken zelf uit en laten die dan aanmaken in ons eigen bedrijf”, zegt Filip Engels. “Alles is in dit opzicht handmade in Belgium en op die manier slaagden wij er ook in om ons te laten selecteren voor de Wereldtentoonstelling. Onze plantenbakken passen perfect in het concept waarrond de Expo uitgetekend werd, “feeding the planet, energy for life.”

Filip Engels was met Walfilii overigens niet aan zijn proefstuk toe. Hij runt nog verscheidene andere firma’s zoals een bedrijf in tuinarchitectuur, een plantenkwekerij en een verhuurbedrijf van planten. Hij stelt liefst 35 mensen tewerk. “We doen het vandaag uitstekend”, zegt hij. “Al onze bedrijven lopen als een heuse trein. Met Milaan kunnen we op termijn allicht zelfs nog een versnelling hoger schakelen.”

De bloembakken, de vuurschalen en al het decoratiemateriaal van Walfilii zijn tevens te koop bij dealers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.