Nieuws Antwerpen Warm weer én kantoorwerk: deze tips houden het draaglijk

Warm weer én kantoorwerk: deze tips houden het draaglijk

Warm weer én kantoorwerk: deze tips houden het draaglijk

Dertig graden of meer. Tijdens de zomer kunnen de temperaturen soms érg hoog oplopen. Bepaald geen pretje als er op kantoor concentratie is vereist. Met deze tips van Attentia maakt u de hitte draaglijk voor uw medewerkers.

Tip 1. Zorg voor een fris kantoor

De temperatuur op kantoor doen dalen kan op verschillende manieren. Een ventilator zorgt voor wat afkoeling, maar een airco is efficiënter. “Stel de airconditioning niet té laag in, zodat het verschil met de buitentemperatuur niet te groot is. Gebruik zeker ook een zonwering als die er is”, raadt Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, aan.

Tip 2. Wees soepel

Als u weet dat het warm gaat worden, kunt u uw medewerkers toestaan om vroeger te beginnen met werken. De ochtenduren zijn namelijk een heel stuk koeler.

Ook op kantoor zelf kunnen kleine ingrepen helpen. “Een koud washandje op het voorhoofd – of regelmatig de handen en voorarmen onder koud water houden – zorgt ook voor afkoeling”, suggereert Edelhart Kempeneers van Attentia. “En waarom zou u niet toestaan dat uw medewerkers hun voeten verfrissen in een dompelbadje?”

Tip 3. Wees soepel (bis)

Wees ook niet te strikt met de kledij die u toestaat op de werkvloer: losse, makkelijk zittende kleding maakt werken bij hoge temperaturen namelijk heel wat aangenamer.

Tip 4. Moet er nog water zijn? Absoluut

Spoor uw medewerkers dan ook aan om voldoende water te drinken, anders kunnen ze last krijgen van hoofdpijn en verkrampte spieren. “Het is aangewezen om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Zorg er wel voor dat dit water niet té koud is, want dat kan dan weer leiden tot hoofd- en maagpijn”, aldus Edelhart Kempeneers.

Omdat ‘gewoon’ mineraalwater sommige werknemers misschien niet zal aanspreken, kunt u ook bruiswater voorzien of water met een stuk verfrissend fruit in zoals limoen of citroen. Koffie vermijden uw medewerkers beter bij grote hitte. Willen ze toch iets warms drinken, voorzie dan thee.

 Tip 5. Een lichte lunch (en dessert)

“Heeft uw bedrijf een eigen kantine? Voorzie dan een aangepaste lunch en tussendoortjes”, oppert Kempeneers. “Een salade als lunch is bijvoorbeeld lichter dan een broodje. Een andere optie is een sterk gekruid gerecht dat doet zweten. Door het transpireren speelt het lichaam warmte kwijt, waardoor het afkoelt.”

Als tussendoortje kunt u een stuk komkommer voorzien. Ook watermeloen is een aanrader: zoet en makkelijk te delen onder de collega’s. En als dessert kan u op het einde van zo’n warme werkweek uw medewerkers altijd trakteren op een heerlijk ijsje!

Wenst u specifiek advies of professionele ondersteuning voor uw preventie & bescherming op het werk? Neem dan snel even hier een kijkje.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.