Nieuws Antwerpen Wase Wind draait op verlies

Wase Wind draait op verlies

Wase Wind draait op verlies

emmaatjeWindenergie is vandaag heel erg populair. Nogal wat enthousiastelingen zien de bijdrage van windmolens als een hoeksteen onder een nieuw energiebeleid. De CVBA Wase Wind trok dan ook van bij de opstart veel privé-investeerders aan.

Een CVBA is een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. In de constructie van een CVBA zag men in het Waasland meteen de mogelijkheid om ook het grote publiek te betrekken bij de uitbouw van windenergie in de regio. De mensen uit het Waasland reageerden alvast positief en tekenden massaal in op de CVBA.

Wase Wind uit Sint-Gillis Waas doet het onderhand niet slecht. De resultaten zijn anderzijds ook niet overweldigend. De vennootschap rond gedelegeerd bestuurder Kris Apers realiseerde verleden jaar een bruto marge van 70.000 euro. Dat was een flink stuk minder dan in 2013. Het bedrijfsresultaat was bovendien negatief. In 2013 was er al een negatief bedrijfsresultaat van 1.814 euro. Verleden jaar werd dat verlies verder uitgediept tot 12.253 euro.

Volgens de jaarrekening die onlangs gedeponeerd werd bij de Nationale Bank bleef er dan wél een nettowinst over van 84.936 euro.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.