Nieuws Antwerpen Wat bepaalt de prijs van heftrucks?

Wat bepaalt de prijs van heftrucks?

Wat bepaalt de prijs van heftrucks?

De aankoop van een heftruck is een belangrijke investering voor elk bedrijf. Daarom is het van belang dat u de juiste vorkheftruck koopt voor uw situatie. Er zijn immers enorm veel types heftrucks in verschillende prijsklassen. Maar wat bepaalt nu die prijs?

Hefvermogen en hefhoogte

Voor eender welk type heftruck geldt: hoe groter het hefvermogen, hoe groter de prijs. Voor de hefmasten is hetzelfde principe van toepassing: hoe hoger de maximale hefhoogte, hoe hoger de prijs. Zo is ook een tweevoudige mast zonder vrije heffing goedkoper dan een drievoudige mast met vrije heffing.

Opties en heftruck-accessoires

Heftrucks kunnen met een brede waaier aan opties en accessoires worden uitgerust. Een heftruck met volledige cabine zal meer kosten dan één zonder cabine. De meeste heftrucks worden standaard uitgerust met een sideshift, maar er zijn ontelbare voorbouwmogelijkheden die elk hun prijs hebben.

Diesel, LPG of Elektrisch

Ook het type motor heeft invloed op de prijs. Een elektrische vorkheftruck is duurder dan een heftruck op diesel of LPG. Maar de keuze van het type truck mag in de eerste plaats niet van de prijs afhangen, aangezien elk type heftruck een eigen toepassing heeft. Zo is het niet aan te raden om de hele dag binnen te rijden met een diesel heftruck en rijdt een elektrische heftruck best niet door weer en wind.

Kwaliteit en restwaarde

Net zoals in de autosector is er vaak een kwalitatief verschil tussen heftruckmerken. Prijzenspelers kunnen doorgaans minder kwaliteit en innovatie bieden dan A-merken. Vorkheftrucks van A-merken behouden ook een grotere restwaarde. Het is dus belangrijk om de kostprijs over de hele levenstermijn te bekijken.

Nieuw of tweedehands?

Het is vanzelfsprekend dat een nieuwe heftruck duurder is dan een gelijkaardig tweedehandstoestel. Maar ook tussen tweedehands heftrucks zijn er verschillen. Naast de hierboven aangehaalde punten zijn het bouwjaar en de urenstand prijsbepalende factoren. Maar ook de staat van het toestel is van belang. Is de heftruck compleet gereviseerd en heeft deze een nieuwe laklaag gekregen? Dan stijgt de waarde van de truck. Houdt ook rekening met garantie op tweedehandsheftrucks.

Heftruck prijzen

Natuurlijk is de prijs belangrijk, maar zoals de bovenstaande punten aanhalen, mag de aanschafwaarde alleen niet bepalend zijn voor uw keuze. Wij geven u wel graag een indicatie van wat u kan verwachten. Prijzen van nieuwe heftrucks liggen tussen € 18.000 en € 50.000 voor de meest courante types. Voor een kwalitatieve occasie heftruck voorziet u best een budget beginnend bij € 7.500.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.