Nieuws Wat heeft ABN Amro met Beverse rugstreeppadden?

Wat heeft ABN Amro met Beverse rugstreeppadden?

Foto ABN Amro

Wat heeft ABN Amro met Beverse rugstreeppadden?

BEVEREN – ABN Amro België gaat in samenwerking met Golfclub Beveren het aangrenzende natuurgebied beschermen. De private bank komt daarom met een opmerkelijke actie: gratis golfballen voor spelers die de ecozone respecteren. Zo komen de golfers niet in het beschermde natuurgebied, en dat is goed nieuws voor de orchideeën en rugstreeppadden.

ABN Amro Private Banking is al enkele jaren een partner van de golfclub. De medewerkers van de bank zijn dan ook regelmatig te vinden op en rond de golfbaan. “De eigenheid van de golfbaan die naast de beschermde ecozone ligt, ontgaat ons niet”, zegt Franky Van Duyse van ABN Amro.

Orchideeën en padden

De ecogolf van Golfclub Beveren ligt inderdaad op een unieke locatie, vlak aan de Kallosluis in het midden van de Waaslandhaven. Het parcours meandert door een rijk natuurgebied met fiets- en wandelpaden. Aan de tweede hole bevindt zich een beschermde en afgesloten zone.

In die zone is zowel qua inrichting als beheer rekening gehouden met de overlevingsvereisten van de planten en dieren. Daarbij horen onder meer beschermde orchideesoorten, zoals de grote keverorchis, de moeraswespenorchis en de vleeskleurige orchis, en de rugstreeppad.

Gratis golfballen

“Die fauna en flora willen we uiteraard beschermen”, vertelt Bart Van Den Eede, manager van Golfclub Van Den Eede. “We vinden het fijn dat ABN Amro ons hierbij helpt als partner.”

 

Manager Bart van Eede en Franky Van Duyse van ABN Amro. Foto ABN Amro.

“Met een infobord bij het verlaten van de green van hole twee, wijzen we golfers erop dat ze de ecozone moeten respecteren en niet mogen betreden”, gaat Van Den Eede verder. “Naast die bewustwording kunnen we dankzij ABN Amro elke speler die zijn bal in de ecozone slaat eenmalig een nieuwe set golfballen aanbieden.”

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.