Nieuws Antwerpen Wat verandert er in wetgeving medisch onderzoek? Ontdek het in dit gratis webinar.

Wat verandert er in wetgeving medisch onderzoek? Ontdek het in dit gratis webinar.

Wat verandert er in wetgeving medisch onderzoek? Ontdek het in dit gratis webinar.

De wetgeving rond de periodiciteit van het medisch onderzoek wijzigt. Naar aanleiding hiervan organiseert Attentia een webinar op 2 september en 10 september. Ook u kunt zich hiervoor gratis inschrijven.

De verandering in de wetgeving heeft betrekking tot de periodiciteit van het standaard medisch onderzoek, meer bepaald de Welzijnswet (KB van 11 juni 2019).

Om het tekort aan arbeidsartsen op te vangen, besliste de Hoge Raad namelijk om hen optimaler in te zetten en een deel van hun taken te delegeren naar verpleegkundigen of preventieadviseurs.  Met een nieuwe taakverdeling moeten de artsen zich meer op het preventiebeleid in uw onderneming kunnen focussen.

Wat verandert er?

De veranderingen in de wetgeving zijn divers. Zo zal de periodieke gezondheidsbeoordeling in de meeste gevallen alleen nog om de twee jaar moeten gebeuren.

Daarnaast komen er tussentijdse medische handelingen, die de bedrijfsarts onder zijn toezicht aan de verpleegkundige kan uitbesteden. Een onderdeel hiervan is een gestandaardiseerde medische vragenlijst die de medewerker op jaarbasis moet invullen. De interpretatie van de gegevens zal nog steeds in overleg met de bedrijfsarts gebeuren.

Volg het webinar van Attentia

Wat verandert er voor uw onderneming? Dat vertelt Edelhart Kempeneers, medisch directeur bij Attentia, via een webinar waar u ook vragen kunt stellen. Schrijf u snel in voor één van onderstaande data en blijf up-to-date:

•             Maandag 2 september om 12 uur: inschrijven klik hier.

•             Dinsdag 10 september om 12 uur: inschrijven klik hier.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.