Nieuws Antwerpen Water-link neemt 4de productielijn in gebruik in deminwaterfabriek

Water-link neemt 4de productielijn in gebruik in deminwaterfabriek

Water-link neemt 4de productielijn in gebruik in deminwaterfabriek

ANTWERPEN – Deze week nam Water-link een 4de productielijn in gebruik in haar demiwaterfabriek Induss I in de Antwerpse haven. De fabriek werd gebouwd in 2011 en levert gedemineraliseerd water voor toepassingen in de industrie. Met deze uitbreiding verdubbelt het waterbedrijf de productiecapaciteit van de fabriek.

De fabriek werd in 2011 gebouwd door Induss, toenmalig dochterbedrijf van Water-link. Oorspronkelijk bestond ze uit twee productielijnen van elk 400 m³ gedemineraliseerd water per uur. Met 22 kilometer aan ondergrondse leidingen levert de fabriek het deminwater rechtstreeks bij de klant. Na de bouw van een derde productielijn in 2014 en een vierde dit jaar, is de fabriek nu in staat zo’n 2.000 m3 water per uur te leveren. Zo wordt het meteen één van de grootste installaties ter wereld. De Induss I fabriek in de Antwerpse haven is volautomatisch en wordt vanop afstand bewaakt.

Watervoorzieningsbedrijf Water-link heeft een hoofdkantoor in Antwerpen en is ondertussen op 8 industriële sites in België actief. Zowel in de haven van Antwerpen is er een deminwaternetwerk actief, als ook in de Gentse haven. Naast industriële voorzieningen verzorgt het bedrijf ook afvalwaterzuivering en drinkwater. De klimaatverandering houdt voor Water-link heel wat uitdagingen in. Daarom zet het bedrijf pro-actief in op andere waterbronnen, zoals de Schelde, als alternatief voor het Maaswater als ruwwaterbron.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.