Nieuws Antwerpen Waterland investeert vooral in groeibedrijven

Waterland investeert vooral in groeibedrijven

Waterland investeert vooral in groeibedrijven

frankDe investeringsmaatschappij Waterland heeft een participatie genomen in de Unimar groep, een toonaangevende speler in de ontwikkeling en distributie van diepvriesproducten voor de bakkerijsector. Het bedrijf uit Erpe-Mere wil verder internationaal doorbreken. Waterland oriënteert zich als private equityhuis vanuit Antwerpen vooral op groeibedrijven en acquisities.

De Unimar groep werd opgericht in 1989 en groeide de jongste jaren uit tot een belangrijke leverancier van bakkerijproducten in de Benelux en enkele andere Europese landen. Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 73 miljoen euro. De onderneming is gespecialiseerd in diepgevroren bake-off producten en verdeelt die zowel in de groot-en kleinhandel als in de foodservice (commerciële en sociale catering).

Volgens Robert Huygh en Patrick Dermaut “is de markt voor bake-off bakkerijproducten de laatste jaren sterk gegroeid door een toenemende vraag naar diversiteit in het bakkerij-productaanbod. Door met bake-off producten te werken kan onze klant op een efficiënte manier een ruim assortiment producten van hoge kwaliteit aanbieden. Daarenboven wordt ook verspilling tegengegaan. Broodjes kunnen op het verkooppunt tot meerdere malen per dag afgebakken worden zonder dat er onnodig voorraden worden opgebouwd.”

Om haar groeistrategie in de toekomst verder te zetten, besliste Unimar recent haar kapitaalstructuur te versterken. Daartoe heeft het bedrijf nu Waterland als financiële partner aangetrokken. Waterland zal Unimar extra geldmiddelen verschaffen en het management waar nodig ondersteunen bij de verdere groei van het bedrijf. “Het langetermijnpartnership met Waterland geeft ons extra slagkracht om ons ambitieus groeiprogramma te verwezenlijken,” aldus nog Dirk De Pandelaere, gedelegeerd bestuurder.

“Voor Waterland past de investering in Unimar in onze strategie om ons te engageren in groeiende, kwaliteitsvolle ondernemingen die de ambitie hebben om een leidende positie te verwerven in hun sector”, aldus Frank Vlayen, Principal België voor Waterland Private Equity Investments.De durfkapitaalgroep wordt in Antwerpen aangestuurd door Frank Vlayen en Cédric Van Cauwenberghe. In de adviesraad van de maatschappij zetelen bekende namen als Willy Bosmans, Theo Dilissen, Luc Sterkcx, Martin De Prycker en Julien De Wilde.

Waterland opereert vooral op de Belgisch-Nederlandse markt maar is ook actief in Polen en Duitsland. Waterland Private Equity Investments is de laatste jaren sterk doorgegroeid en heeft als discrete investeringsmaatschappij participaties genomen in Belgische ondenemingen als Omega Pharma (Nazareth), Arseus (Waregem), de Infra Group/Verbraeken (Temse), Kranen Sarens (Londerzeel), Ipcom (Antwerpen) en de Pierre Lemmens Group.

De groep heeft in zijn verschillende fondsen onderhand een eigen vermogen opgebouwd van 2,5 miljard euro en wordt gedragen door aandeelhouders als pensioenfondsen, asset managers verzekeringsmaatschappijen, staatsinvesteringsfondsen, investeringsmaatschappijen en holdings. Het kapitaal is internationaal verdeeld. De groep is internationaal aanwezig in liefst 275 verschillende ondernemingen.

Waterland investeert in gefragmenteerde groeimarkten die ‘in beweging’ zijn als gevolg van één of meer van de volgende trends: duurzaamheid, vergrijzing & gezondheidszorg, outsourcing & efficiency en vrije tijd & luxe.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.