Nieuws Waterstoffabriek van DEME in Oman stap dichterbij

Waterstoffabriek van DEME in Oman stap dichterbij

Foto InsideArabia

Waterstoffabriek van DEME in Oman stap dichterbij

ANTWERPEN, ZWIJNDRECHT – De groenewaterstoffabriek die de Belgische baggeraar en offshore-specialist DEME in Oman wil gaan bouwen, is opnieuw een stap dichterbij. DEME heeft er een tweede grondreserveringsovereenkomst ondertekend, zo maakte het donderdag bekend.

DEME is al een tijd bezig met het waterstofproject in Oman. Samen met een lokale partner wil het Belgische bedrijf er een fabriek gaan bouwen voor groene waterstof, nabij de haven van Duqm. Met elektriciteit geproduceerd door windmolens en zonnepanelen – goed voor een geïnstalleerde capaciteit van 1,3 gigawatt – zal er op grote schaal groene waterstof worden geproduceerd, bestemd voor Europa en Azië.

Die groene waterstof wordt er omgezet in groene ammoniak. Dat is de molecule bij uitstek voor scheepstransport over langere afstanden. De nieuwe grondreserveringsovereenkomst is een nieuwe stap in het project, klinkt het bij DEME.

LEES OOK. Baggeraar DEME trekt op 30 juni naar de beurs

Hydrogen Investment Summit

DEME maakte het nieuws bekend in de nasleep van de Hydrogen Investment Summit woensdagavond. Die vond plaats in het Antwerpse Horta Grand Café. Het is geen toeval dat de top in Antwerpen neerstrijkt, want de haven heeft veel potentieel op vlak van waterstof. Naast DEME zijn ook bedrijven als Engie en Fluxys mee aan boord gestapt.

Het forum in Antwerpen is het eerste in een serie van vier evenementen, georganiseerd door TechTour en Hydrogen Europe. De organisatie wijst erop dat de energietransitie door de oorlog in Oekraïne enkel maar dringender is geworden.

Reageer op dit bericht

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.