Nieuws Antwerpen WEAREONE.world trekt zelf stekker uit Tomorrowland 2021

WEAREONE.world trekt zelf stekker uit Tomorrowland 2021

WEAREONE.world trekt zelf stekker uit Tomorrowland 2021

Nadat de burgemeesters van Boom en Rumst eerder weigerden om een vergunning toe te kennen, heeft organisator WEAREONE.world nu zelf besloten dat de editie 2021 van Tomorrowland niet doorgaat. Het bedrijf wil geen juridische strijd aangaan om het festival alsnog te kunnen organiseren deze zomer en kiest daarom voor uitstel naar 2022. De financiële klap is wel bijzonder groot.

Tomorrowland blijft er naar eigen zeggen van overtuigd dat een editie tijdens een dubbelweekend eind augustus, begin september in alle veiligheid had kunnen doorgaan. “We zijn niet over één nacht ijs gegaan toen we onze vergunning hebben aangevraagd met onderbouwde dossiers”, klinkt het bij organisator WEAREONE.world. “Overheden, experten in verschillende domeinen, een eigen COVID-team en alle mogelijke instanties werden in de voorbije maanden gecontacteerd, opgericht en uitvoerig gesproken.”

De beslissing van de burgemeesters van Boom en Rumst om de vergunning te weigeren was dan ook “een donderslag bij heldere hemel”, klinkt het, maar ze zal niet worden aangevochten. “Gezien onze lange samenwerking met de gemeentes willen we er geen juridische veldslag van maken”, zegt de festivalorganisatie.

Financiële klap

Het festival wordt nu voor het tweede jaar op rij geannuleerd, een volgende editie komt er pas in 2022. “Het is bikkelhard om voor de vierde keer een festival te schrappen en opnieuw alle gepassioneerde mensen die dag en nacht aan het festival werken wederom een jaar teleur te stellen”, verwijst Tomorrowland naar het ook al twee keer op rij schrappen van de wintereditie van het festival in de Franse Alpen.

Organisator WEAREONE.world: “Het is een enorme financiële klap voor ons als organisatie om een tweede jaar op rij de jaaromzet bijna volledig te verliezen, maar ook voor de betrokken leveranciers, freelancers, artiesten en verenigingen die steeds gepassioneerd aan Tomorrowland meewerken. Daarenboven is dit opnieuw een opdoffer voor de reis- en hotelsector in België.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.