Nieuws Antwerpen Weekblad ’t Pallieterke wil 10.000 euro investeren in ‘Hollywood aan de Schelde’

Weekblad ’t Pallieterke wil 10.000 euro investeren in ‘Hollywood aan de Schelde’

Weekblad ’t Pallieterke wil 10.000 euro investeren in ‘Hollywood aan de Schelde’

Het Antwerpse weekblad ’t Pallieterke wil 10.000 euro investeren in het project van regisseur Robbe De Hert “Hollywood aan de Schelde”. De Hert kwam recent in het nieuws omdat hij naar eigen zeggen geen middelen meer heeft om het filmproject te voltooien. Hij heeft zelf, zo zegt hij, zijn laatste middelen in het project geïnvesteerd en het VAF, het filmsubsidieorgaan van de Vlaamse overheid, wil volgens De Hert geen verdere middelen ter beschikking stellen.

’t Pallieterke laat nu in een persmededeling weten dat het bereid is om 10.000 euro in het project te investeren. Samen met de 50.000 euro die cultuurminister Sven Gatz heeft vrijgemaakt en de 40.000 euro die via crowdfunding is verzameld wordt het benodigde bedrag gehaald, zegt ’t Pallieterke. Er zijn wel voorwaarden verbonden aan die gift. Zo moet het geld niet rechtstreeks naar Robbe De Hert gaan,.  “Het moet gedragen worden door een sluitend businessplan en beheerd door een financieel comité dat toezicht houdt op de uitgaven en controle uitoefent op de boekhouding” zegt de persmededeling.

In de mededeling staat verder dat de film ‘Meeuwen sterven in de haven’  van Roland Verhavert, Rik Kuypers en Ivo Michiels uit 1955 werd geproduceerd door ‘Metropool Films NV’ van Bruno De Winter, stichter en oprichter van weekblad ’t Pallieterke. Het blad, zo wordt gesuggereerd, heeft dus vroeger nog meegewerkt aan de financiering van Vlaamse films.

De persmededeling is ondertekend door Karl Van Camp, hoofdredacteur van ’t Pallieterke.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.