Nieuws Antwerpen Welding Week brengt laatstejaars en professionals uit lassector samen

Welding Week brengt laatstejaars en professionals uit lassector samen

Welding Week brengt laatstejaars en professionals uit lassector samen

ANTWERPEN – Easyfairs organiseert drie dagen lang het evenement Welding Week in een vernieuwd Antwerp Expo. Tijdens dit lasevenement kunnen niet alleen professionals, maar ook meer dan 1.000 studenten uit de sector zich laten inspireren door de lastechnologie van de toekomst en een eerste contact leggen met hun toekomstige werkgever. Dat is nodig, want lassen blijft een knelpuntberoep.

Robot- en cobottechnologie mag dan wel meer dan ooit aanwezig zijn in de lassector, toch blijft lasser een knelpuntberoep voor de complexere en verfijnde opdrachten. Tussen maart 2018 en februari 2019 stonden er in Vlaanderen 449 vacatures open in de lassector. De juiste mensen vinden om deze vacatures in te vullen, blijkt echter niet evident. Vaak is voor deze vacatures specifieke ervaring of bijkomende kennis vereist en daar blijken weinigen over te beschikken.

Easyfairs, organisator van Welding Week, wil het ijzer smeden wanneer het heet is en een oplossing bieden voor de grote vraag aan lassers.

De studenten kunnen onder meer strijden tegen elkaar om de beste virtueel laskampioen van de Benelux te worden tijdens het VR kampioenschap van VDAB en het Belgisch Instituut voor Lastechniek, kennis vergaren over de wondere wereld van lassen bij verschillende bedrijven uit de sector, een boodschap lassen op de Wall of Flame van Pipetech Academy, robot- en cobottechnologie ontdekken of een originele foto van hun project inzenden om mee te dingen naar de felbegeerde award voor het mooiste laswerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.