Nieuws Antwerpen Welk Essens bedrijf geeft Oekraïense vrouwen werk?

Welk Essens bedrijf geeft Oekraïense vrouwen werk?

Welk Essens bedrijf geeft Oekraïense vrouwen werk?

ESSEN  – De gemeente roept ondernemers op om de gestrande Oekraïnse vluchtelingen aan de slag te helpen. Intussen geeft Essen aan een honderdtal vluchtelingen onderdak. Daar zijn heel wat vrouwen bij die willen werken.

Een aantal van de Oekraïense vluchtelingen die in Essen aankwam, wil graag snel aan de slag. Zij hebben toegang tot de arbeidsmarkt als zij het statuut ‘tijdelijke bescherming’ aanvragen. Dat betekent dat zij in België mogen werken en geen wachttijd moeten doorlopen.

Oproep

Van de honderd vluchtelingen in Essen is ongeveer de helft een kind. De overige vijftig vluchtelingen zijn bijna allemaal vrouwen. Een aantal van hen is vragende partij voor werk. De gemeente roept bedrijven op om hierop in te gaan en maakt de vacatures kenbaar aan de Oekraïners tijdens het wekelijks informatiemoment en via een nieuwsbrief in het Oekraïens. Er zijn dames bij met heel wat diploma‘s.

Reageer op dit bericht

Reacties

Edmond V. 2022-03-29 10:53:39

Zijn er geen Belgische werklozen voor dat werk?

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.