Nieuws Antwerpen Welt leidt 1.500 Antwerpse werkzoekenden naar werkvloer

Welt leidt 1.500 Antwerpse werkzoekenden naar werkvloer

Welt leidt 1.500 Antwerpse werkzoekenden naar werkvloer

ANTWERPEN – 1.500 Antwerpse werkzoekenden van wie meer dan 70 procent tot een kansengroep behoorde, vonden de voorbije vier jaar de weg naar een stage of eerste werkervaring, dankzij het Welt-traject van Voka. Meer dan zes op de tien hadden binnen het jaar ook vast werk. Dat blijkt uit officiële cijfers die VDAB bekendmaakte naar aanleiding van de aftrap van Welt 2020 in Outfort in Hoboken.

Het Welt-project van Voka coacht en begeleidt bedrijven in hun rekruterings- en stagebeleid en probeert op die manier de brug te slaan naar werkzoekenden die wat moeilijker de aansluiting vinden met de arbeidsmarkt. “In jobvacatures wordt vaak naar diploma’s of relevante werkervaring gevraagd. Voor heel wat werkzoekenden is dat een onoverkomelijke eis terwijl ze vaak wel heel gemotiveerd zijn om te leren. Met Welt helpen we bedrijven om competentiegericht te rekruteren, los van diploma- of taalvereisten”, zegt projectmanager Pieter Leuridan van Voka-Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

In de provincie Antwerpen werden in totaal de voorbije vier jaar 354 bedrijven intensief gecoacht en in contact gebracht met arbeidsbemiddelaars. 262 van die bedrijven hebben ook effectief werkstages aangeboden en beroepsopleidingen (IBO) opgestart. Meer dan de helft van de Antwerpse stagiairs had na drie maanden een vaste job. Na twaalf maanden was dat percentage gestegen naar 62%.

“Dat is een bijzonder hoge score, als je rekening houdt met het feit dat in de provincie Antwerpen 48% van die arbeidscontracten naar jongeren zonder diploma ging, en dat 61% van de aanwervingen een migratieachtergrond heeft”, aldus Pieter Leuridan.

In heel Vlaanderen staan er opnieuw 250 bedrijven klaar om in het Welt-traject te stappen. Voor de regio Antwerpen-Waasland en de regio Mechelen-Kempen samen gaat het om ongeveer 90 bedrijven.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.