Nieuws Antwerpen Wereldtentoonstelling mooie opportuniteit voor Liquisol

Wereldtentoonstelling mooie opportuniteit voor Liquisol

Wereldtentoonstelling mooie opportuniteit voor Liquisol

milaanHet Belgisch paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Milaan is voor een deel in de verf gezet door Liquisol. Daarmee krijgt het bedrijf uit Schilde verscheidene maanden een internationale uitstraling. Liquisol maakt een revolutionaire isolatieverf waardoor het paviljoen tot 30% minder koelvermogen zal gebruiken.

Tom Huysmans, het grote hart van Liquisol is van jongsaf bezig met natuurbehoud en duurzaamheid. Hij heeft er reeds flink wat engagement in gestoken. Met zijn verven wil hij diezelfde richting uit. Eerder maakte hij al zonnewerende verven aan. Met Insul8deco is het hem om isolatie te doen.

“Na zowat anderhalf jaar research zijn we erin geslaagd om een verf aan te maken die met slechts één aangebrachte laag zowel de warmte- als de koelstraling de ruimte in reflecteert”, zegt hij. “Door gebruik te maken van hoogtechnologische aluminium partikels hebben wij unieke isolatie-eigenschappen gerealiseerd.”

Liquisol werd enkele tijd geleden opgestart in de kelder van Tom’s woning. Sindsdien werd de zaak almaar ernstiger uitgebouwd en werkt het bedrijf reeds internationaal. Zelfs in het Midden-Oosten waar zonnewerende verf uiteraard best geschikt is voor de woningbouw.

In zijn ongebreidelde zoektocht naar nieuwe markten kwam Tom in contact met de mensen van het FIT, het Vlaamse Investment and Trade Agentschap. Die onderkenden in de Wereldtentoontstelling van Milaan mooie opportuniteiten voor Liquisol dat zijn zwarte isolatieverf in overleg met de architecten en de bouwheren mocht aanbrengen op gedeelten van het paviljoen.

Liquisol heeft als kleine start-up onderhand al zowat 10.000 vierkante meter verf verkocht. De productie wordt aangemaakt bij partners/bedrijven.

 

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.