Nieuws Antwerpen Werken aan E19 gaan vervroegd door

Werken aan E19 gaan vervroegd door

Werken aan E19 gaan vervroegd door

KONTICH/WILRIJK – Op 14 april gaat het Agentschap Wegen en Verkeer van start met de vernieuwing van het wegdek op de E19 richting Brussel. In eerste instantie wordt de zone tussen Wilrijk en Kontich aangepakt. De werken gaan vroeger door dan gepland omwille van de sterk afgenomen verkeersdrukte.

Het wegdek van de E19 tussen Antwerpen en Brussel is erg verouderd en aan vernieuwing toe. Daarom plande het Agentschap Wegen en Verkeer deze zomer een structureel onderhoud. Omwille van de verkeersluwe periode wordt er nu sneller geschakeld.

Van 14 tot en met 17 april wordt een eerste zone onder handen genomen, namelijk het stuk van Wilrijk tot aan de brug van de Groeningenlei in Kontich. Hier worden de oude asfaltlagen van de rechterrijstrook weggefreesd en vervangen.

Ook de werken aan de vierde zone gaan binnenkort van start. Het gaat om het wegdek van de E19 ter hoogte van Mechelen-Zuid. Daar krijgt de snelweg over de volledige breedte (uitgezonderd de pechstrook) een nieuwe asfaltlaag in de nachten van 29 en 30 april, telkens van ongeveer 18 uur tot 6 uur.

De twee overige zones, van de brug van de Groeningenlei in Kontich tot net voor het complex in Rumst en van de doorsteek ten zuiden van de Nete tot net voor complex Mechelen-Zuid, worden zoals gepland in de zomer aangepakt. In totaal gaat het om 18,5 kilometer snelweg.

Tijdens de onderhoudswerken is verkeer in beide richtingen steeds mogelijk, weliswaar met een beperkt aantal rijstroken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.