Nieuws Antwerpen Werknemers Halito! krijgen extra vakantie als ze sporten

Werknemers Halito! krijgen extra vakantie als ze sporten

Werknemers Halito! krijgen extra vakantie als ze sporten

ANTWERPEN – Halito!, dat professionele ondersteuning biedt bij de organisatie van events, is gestart met een nieuw initiatief: sporten voor vakantie. Voor elke 60 minuten die een werknemer van het Antwerpse bedrijf sport, krijgt hij of zij 10 minuten betaalde vakantie. 91% van de werknemers is er alvast mee gestart.

Bart Van Zele, ceo en product owner, licht toe: “’Mens sana in corpore sano’. Juvenalis wist het een kleine 2.000 jaar geleden al. Maar het verschil tussen theorie en praktijk is soms groot en de motivatie soms klein. Met dit sportief experiment probeer ik een steentje bij te dragen aan de befaamde spreuk. Collega’s die zelf op zoek zijn naar een goede work-life balance, naar een evenwichtig leven met voldoende beweging en sport worden gestimuleerd om vooral zo verder te blijven doen.”

Bart Van Zele is de mosterd gaan halen op een Zweedse blog, waar een Zweeds IT-bedrijf met een gelijkaardig initiatief het ziekteverzuim drastisch heeft doen dalen.

Bewust in beweging

Fietsen (ook van en naar het werk), zwemmen, lopen, squash, fitness, maar ook wandelen (niet shoppen) komen allemaal in aanmerking. “Ik heb geen lijst opgesteld van sporten die wel en niet in aanmerking komen. Daar moet iedereen zijn gezond verstand maar gebruiken. Het belangrijkste is dat je bewust in beweging bent”, aldus Bart Van Zele.

Niemand is verplicht om deel te nemen. Sportieve prestaties tracken gebeurt met een activity tracker die iedereen ter beschikking krijgt. Het maximum aantal uren per jaar dat je extra kan verzamelen, is 25 uren. “Elke maand worden de resultaten bijgehouden in een digitaal dagboek en gedeeld onder elkaar.”

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.