Nieuws Antwerpen Werknemers moeten afkicken van digitale tools

Werknemers moeten afkicken van digitale tools

Werknemers moeten afkicken van digitale tools

christineJe hebt er je vaak zelf al aan geërgerd. Die smartphone die je nooit meer rust gunt. Facebook, Twitter,Linkedin, e-mails, laptop. Het houdt nooit op. Christine Wittoeck heeft het zélf allemaal meegemaakt. Ze kreeg er finaal een burnout door.

In dit hoogtechnologisch tijdperk worden onvoorstelbaar veel werknemers geconfronteerd met een burnout. Ze zien het plots niet meer zitten. De digitale connectiviteit en de aanhoudende communicatie vormen in dit opzicht een ideale voedingsbodem voor een burnout. Vanuit die persoonlijke ervaring heeft  Christine Wittoeck in Kontich haar Digital Detox Academy opgezet.  Gefascineerd door gedrag en gedragsverandering, beschouwt de zaakvoerster het “als haar missie om bewustwording te creëren rond het feit dat we ons gedrag in eigen hand hebben. Gedrag beïnvloedt ons dagdagelijks.”  Meer specifiek wil zij iedereen bewust maken van het feit dat ook gedrag ten opzichte van digitale tools in ons eigen macht ligt.

We leven nu eenmaal in een digitale wereld, maar daarom hoeft dit geen stress te veroorzaken! Met 25 jaar carrière in internationale bedrijven als IT, Sales en marketing is Christine ervaringsdeskundige op dit gebied. De evolutie van computers naar digitale communicatie heeft ze helemaal doorlopen.

Met de Digital Detox Academy is het er Christine Wittoeck dan ook om te doen de” digitale onrust om te buigen naar digitaal comfort.”In een passie voor entertainen, trainen, coachen en persoonlijke ontwikkeling probeert ze haar publiek ertoe te brengen om de digitale media onder controle te krijgen. Ze bezorgt ze iedereen een “digitale detox.”

Het gaat erom dat de digitale tools binnen teams en bedrijven échte bondgenoten moeten worden en niet langer onrust mogen creëren. Tijdens sessies en trainingen leert de Digital Detox Academy de deelnemers in beheerst time management rustig omgaan met die tools en zodat ze afkicken van hun digitale verslaving. Moet je bv. onafgebroken je mails checken? Het kan ook helemaal anders.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.