Nieuws Antwerpen West-Vlaamse projectontwikkelaar ION opent kantoor in Antwerpen

West-Vlaamse projectontwikkelaar ION opent kantoor in Antwerpen

West-Vlaamse projectontwikkelaar ION opent kantoor in Antwerpen

ANTWERPEN – Projectontwikkelaar ION uit Waregem heeft de voorbije maanden maar liefst 123 miljoen euro opgehaald bij investeerders, waaronder voor het eerst ook institutionele beleggers. Dit tweede fonds zorgt voor extra capaciteit om nieuwe en grotere projecten te realiseren. Onlangs opende het West-Vlaamse bedrijf een kantoor in Antwerpen, om zich te richten op de Antwerpse en Limburgse markt.

ION, in 2011 opgericht door Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Paul Thiers, heeft zich in negen jaar tijd in sneltempo ontwikkeld. De projectontwikkelaar, met reeds 87 medewerkers, realiseert niet alleen projecten op de residentiële markt, maar bedient ook de kantorenmarkt, verwezenlijkt student en senior housing, hotels, infrastructuur en realiseert Publiek-Private Samenwerkingen (PPS).

“Inmiddels zijn we klaar voor een volgende stap en richten we ons op grotere vastgoedprojecten. We hebben daarvoor nu de nodige steun gekregen van investeerders. Zij hebben in totaal voor 123 miljoen euro aan vers kapitaal toegezegd in ons vastgoedontwikkelingsfonds Premier Development Fund 2, dat is vier keer zoveel als het eerste fonds van ION”, zegt Davy Demuynck, ceo van ION.

Ruim 90% van de investeerders van het eerste fonds, dat ION oprichtte in 2015, heeft zich opnieuw ingeschreven voor het nieuwe fonds.

Kantoor in Antwerpen

In 2019 opende ION, naast het hoofdkantoor in Waregem, nog een tweede kantoor, in Brussel. Recent werd ook een derde kantoor geopend, meer bepaald in Antwerpen. Daarnaast kijkt de West-Vlaamse ontwikkelaar ook voorzichtig uit naar buitenlandse opportuniteiten. Zo analyseert het momenteel actief de Luxemburgse markt.

“We hebben onze organisatie versterkt op alle gebieden, zowel financieel als op het vlak van expertise en zijn ervan overtuigd dat we voldoende slagkracht hebben om ook op nieuw terrein verder te groeien”, zegt Kristof Vanfleteren, ceo van ION.

Het nieuwe kapitaal zal in de eerste plaats ingezet worden om de positie van ION in Brussel, Vlaams- en Waals-Brabant, Antwerpen en Limburg te versterken en te investeren in residentiële en commerciële projecten van grote omvang in heel België.

De West-Vlaamse projectontwikkelaar en vastgoedinvesteerder ION heeft kantoren in Brussel, Antwerpen en Waregem. ION participeert, als projectmanager en fondsbeheerder, net zoals bij het eerste fonds zelf mee in het nieuwe fonds. In de raad van bestuur van Premier Development Fund 2 zetelen o.a. de ceo’s van ION: Davy Demuynck, Kristof Vanfleteren en Rik Missault. De voorzitter van de Raad van Bestuur is Jo De Wolf, ceo van het beursgenoteerde Montea.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.