Nieuws Antwerpen Wie ontwikkelt Waagnatiesite en haalt concessie binnen?

Wie ontwikkelt Waagnatiesite en haalt concessie binnen?

Wie ontwikkelt Waagnatiesite en haalt concessie binnen?

ANTWERPEN – Stadsontwikkelaar AG VESPA wil de ruimtelijke kwaliteit van de Waagnatiesite in het noorden van de stad verbeteren en de relatie tussen de Schelde(kaaien) en het achterliggende stadsweefsel opnieuw versterken. Daarvoor zoekt AG VESPA een partner die voor een periode van 50 jaar de site in gebruik neemt, er een visie voor ontwikkelt en in de nodige investeringen voorziet.

De Waagnatieloods is één van de bekendste bakens van Antwerpen. De loods en de omliggende kaaivlakte zullen de komende jaren sterk veranderen. De Waagnatiesite heeft een oppervlakte van meer dan 18.000 m². “Om een kwalitatieve ontwikkeling van deze historische plek te verzekeren en te sturen, zoeken we iemand die de concessie neemt, het domein gaat uitbaten, er een visie voor ontwikkelt en in investeringen voorziet”, aldus Annick De Ridder, schepen voor Stadsontwikkeling.

Ontwikkeling en herbestemming

“De opdracht van deze concessie gaat breder dan louter de herbestemming van de Waagnatieloods, maar beoogt de volledige gebiedsontwikkeling. Zo zal de concessionaris instaan voor de renovatie van de Waagnatieloods, de heraanleg van de kaaivlakte, de integratie van de Sigmawaterkering, de aanleg van een bestemmingsparking en mogelijk de ontwikkeling van een nieuwbouwvolume”, schetst Fons Duchateau, voorzitter van AG Vespa.

De ontwikkeling van de Waagnatiesite kadert binnen een bredere visie die is opgenomen in het masterplan Scheldekaaien en het RUP Rijnkaai.

De Waagnatiesite wordt aangeboden via een mededingingsprocedure met onderhandeling, verspreid over 2 fases: een selectie- en een gunningsfase. Geïnteresseerden kunnen tot vrijdag 18 oktober 2019 om 16 uur een aanvraag tot deelname indienen. De uiteindelijke selectiebeslissing volgt eind 2019. Meer informatie over de gunningfase volgt in een latere fase.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.