Nieuws Antwerpen Wijnegem ontvangt eerste groene Auto Expo van Vlaanderen

Wijnegem ontvangt eerste groene Auto Expo van Vlaanderen

Wijnegem ontvangt eerste groene Auto Expo van Vlaanderen

WIJNEGEM – In Wijnegem Shopping is de allereerste groene Auto Expo van Vlaanderen geopend. Bezoekers kunnen er tot en met 22 juni de nieuwste zero-emissie, hybride en CNG-voertuigen ontdekken. Ook een testritje met een volledig elektrische wagen is mogelijk.

In totaal staan tien automerken met twaalf modellen op de binnenpleinen van Wijnegem. Bezoekers kunnen er onder andere de Nissan Leaf, Hyundai Kona, Volvo XC40 en Tesla Model 3 ontdekken. Met die laatste kan ook een testrit worden afgelegd.

Zsofi Horvath van Wijnegem Shopping: “Nooit eerder besteedden de Vlamingen zoveel aandacht aan het milieu en dat is stilaan goed merkbaar op onze wegen. Daarom installeerden we in onze garages al vier gratis oplaadpunten voor wagens. Om onze bezoekers uitgebreid kennis te laten maken met alternatief aangedreven wagens, organiseren we nu dus ook een groene Auto Expo. Voor zover wij konden nagaan, is het de eerste keer dat in Vlaanderen een beurs wordt georganiseerd met enkel en alleen zero-emissie, hybride en CNG-voertuigen.”

Er is ook een mini-expo voor kinderen met 15 elektrische wagens, die op drie podia in het shopping center tentoon staan.

Stijgende populariteit

In Vlaanderen reden er begin mei 47.933 milieuvriendelijke wagens rond, waarvan 9.639 puur elektrische exemplaren. In april alleen al werden 492 nieuw aangekochte volledig elektrische wagens geregistreerd, ruim drie keer meer in vergelijking met april vorig jaar toen er 150 werden verkocht.

“We stellen vast dat het aanbod aan zero-emissiewagens vergroot, maar dat de prijs nog erg hoog blijft. Voor veel Vlamingen maakt de premie dan ook het verschil tussen overstappen op zero-emissie rijden of niet. Daarom verlengen wij de premie alvast met 1 jaar tot eind 2020. Dit jaar kunnen Vlamingen nog voor meer dan 9 miljoen euro aan premies aanvragen”, zegt Lydia Peeters, Vlaams minister van Energie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.