Nieuws Antwerpen Wijnegem opent prijzenkast bij lancering eerste winkel-GPS van Europa

Wijnegem opent prijzenkast bij lancering eerste winkel-GPS van Europa

Wijnegem opent prijzenkast bij lancering eerste winkel-GPS van Europa

Dit weekend zijn in shoppingcenter Wijnegem maar liefst duizenden prijzen verstopt. Bezoekers kunnen ze zoeken met de nieuwe Wijnegem-app, meteen ook de eerste winkel-gps met Augmented Reality (AR) van Europa. “Het werkt heel eenvoudig: neem je smartphone, klik op de app en vang via je camera virtueel de prijzen”, aldus communicatieverantwoordelijke Zsofi Horvath. “In de winkels ruil je die daarna om voor een echte prijs.” De gratis app is ook een navigatietool waarmee klanten de snelste weg naar hun favoriete winkel vinden.

Begin dit jaar experimenteerde Wijnegem – Shop Eat Enjoy al even met de app. Enkele tientallen shoppers konden de allereerste winkel-gps testen. Intussen staat de Europese primeur helemaal op punt en wordt de app feestelijk gelanceerd met een grote prijzenjacht. Concreet kan je vanaf dit weekend op zoek gaan naar liefst duizenden prijzen die verborgen liggen in het shoppingcenter. Je ziet ze niet met het blote oog, maar de app ziet ze wel via de smartphone.

“Shoppen is bij ons veel meer dan winkel in, winkel uit. Het moet een beleving zijn. Met onze nieuwe app geven we dat nu ook een digitale dimensie. Met deze app kan iedereen, jong en oud, meespelen en mee beleven. Je kan de prijzenspeurtocht wel vergelijken met de Pokémon Go-rage waarbij spelers op zoek gaan naar virtuele Pokémon”, zegt Zsofi Horvath van Wijnegem – Shop Eat Enjoy.

Ook GPS aan boord

Met de app heeft de shopper meteen ook een navigatietool op zak. Via pijltjes in AR of op de grondplannen, worden bezoekers deskundig begeleid naar het ingestelde doel. Door gebruik te maken van de app kunnen klanten dus snel en doelgericht shoppen in Wijnegem.

Zsofi Horvath: “De ene klant kent Wijnegem op zijn duimpje, voor de andere is het niet zo evident om er wegwijs te geraken. Het is voor hen die moeite hebben hun weg te vinden en voor diegenen die snel hun favoriete winkel willen vinden dat we de navigatie-app hebben laten ontwikkelen. Onze Wijnegem GPS toont je in één klik de kortste route. Met AR werkt het systeem via de camera van je toestel waarop pijltjes worden getoond om de weg te wijzen. Je kan dus stellen dat het een ‘Waze’ van Wijnegem is voor aangenaam en efficiënt winkelen.”

Wijnegem – Shop Eat Enjoy is zo’n 74.000 m² groot en is met 250 winkels veruit het grootste shoppingcenter van ons land. “Voor ons is service naar de klanten superbelangrijk. We blijven continu op zoek gaan naar mogelijkheden om de winkelervaring van onze klanten te verbeteren. Dat doen we ook steeds meer met digitale hulpmiddelen. Met de Wijnegem-app, een Europese primeur, nemen we het voortouw in de shoppingwereld”, aldus Zsofi Horvath.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.