Nieuws Antwerpen Wijnegemse Hahbo bouwt nieuwe klassen in houtbouw

Wijnegemse Hahbo bouwt nieuwe klassen in houtbouw

Wijnegemse Hahbo bouwt nieuwe klassen in houtbouw

WIJNEGEM/SINT-NIKLAAS – Bij basisschool Driegaaien in Sint-Niklaas zijn officieel 5 nieuwe klaslokalen geopend. Die 100 extra plaatsen voerde houtbouwer Hahbo uit Wijnegem uit in LLEXX, een modulair en duurzaam houtbouwsysteem.

Eén van de LLEXX-gebouwen meet 12 op 16 meter, en grenst aan de schooltuin. Er huizen vandaag 2 nieuwe kleuterklassen in. De drie andere klassen, vormgegeven in een tweede LLEXX-gebouw, dit keer van 8 op 32 meter, kijken uit op de speelplaats. “Ook hier is er de mogelijkheid tot klasdifferentiatie door aaneengeschakelde lokalen met een dubbele tussendeur,” licht Vereecken toe.

“Maar met de nieuwe klassen blijven we trendsetter in Sint-Niklaas,” zegt directeur Veerle Vereecken. “Het duurzame en ecologische bouwconcept past niet alleen perfect binnen de groene visie van onze school. De klassen sluiten ook naadloos aan op het onderwijs van de 21ste eeuw.”

Hahbo, deel van de Frisomat Groep, is al 90 jaar actief in modulaire houtbouw. De groep met hoofdkwartier in Wijnegem telt wereldwijd 14 filialen en heeft productiesites in België, Brazilië en Rusland. “Gesteund door de groep speelt Hahbo met zijn geprefabriceerde, modulaire houtbouwconcept flexibel in op plaatstekorten in het onderwijs, bij verenigingen, bedrijven en particulieren”, zegt Karl Debaene, directeur Hahbo. “Zowel productie als montage van de modulaire houtsysteembouw gebeurt volledig in eigen beheer.”

“Het bouwconcept LLEXX, en hoe de klaslokalen zich in het bijzonder laten inrichten, sluit perfect aan bij onze pedagogische opvatting die ecologie en duurzaamheid voorop stelt,” gaat Vereecken verder. “Het modulaire systeem in hout past volledig binnen de groene visie van onze school en ondersteunt onze sterke MOS-werking.” Klassen uitgevoerd in LLEXX zijn ruim en licht, met veel natuurlijke lichtinval.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.