Nieuws Antwerpen Wilfried Lemmens gaat reders leiden

Wilfried Lemmens gaat reders leiden

Wilfried Lemmens gaat reders leiden

wilfriedKapitein Wilfried Lemmens volgt Peter Verstuyft op als de nieuwe gedelegeerd bestuurder van de Koninkljike Belgische Redersvereniging (KBRV). De KBRV behartigt de belangen van de Belgische reders en scheepsmanagers.

Peter Verstuyft gaat eerlang met pensioen. De man die een hele maritieme carrière opbouwde bij oa. de Boelwerf en Exmar heeft de redersvereniging geleid sinds 2001 en de organisatie in dit opzicht georiënteerd naar nieuwe internationale ontwikkelingen.

Verstuyft zal per 1 septembert e.k. opgevolgd worden door kapitein Wilfried Lemmens die van zijn kant eveneens een actieve loopbaan uittekende in de maritieme sector. Hij was 18 jaar op zee waarvan 10 jaar als kapitein. In 1999 werd hij vloot manager bij de Antwerpse rederij Ahlers. Hij was van 2007 tot 2009 CEO bij het loodswezen. Sinds juni 2009 is hij chief operating officer bij SEA-tankers, een dochteronderneming van SEA-invest.

België is ondanks zijn bescheiden geografische afmetingen toch een van de 20 grootste zeevaartnaties ter wereld. Met een vloot met een capaciteit van 915 miljoen ton hebben de schepen onder Belgische vlag toch een aanzienlijk internationaal marktaandeel.

De KBVR ondersteunt de promotie van de sector als werkgever en zorgt tevens voor operationele ondersteuning in financiële, fiscale en sociale aangelegenheden. De organisatie is tevens een expert in maritieme wetgeving en in milieu. In dit opzicht zal de nieuwe gedelegeerd bestuurder oa. geconfronteerd worden met de problematiek van de scheepsafbraak.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.